Siirry pääsisältöön

Joululahjoja ja paketointia

Lahjat piiloon kauniisiin paketteihin!

Kaupallisessa yhteistyössä Tokmannin ja Somessa.comin kanssa.

Joulu lähenee kovaa vauhtia. Tuleeko se tänä vuonna nopeammin, kun viime vuonna? Kuvittelenko vain. Joululahjat viimeistään aiheuttaa stressin, jos joulusiivous ei sitä aiheuttanut. Joululahjojenkaan, kuten ei joulusiivouksenkaan pitäisi aiheuttaa tämmöisiä tuntemuksia. Entäs jos huokaiset syvään ja sanot itsellesi, että oikeat lahjat kyllä löytyvät ilman stressiä. Saman katon alta, kun ne koristeet ja joulusiivous välineetkin. Tokmanni on koko Suomen joulukauppa ja sieltä löytyy myös lahjaideoita, sekä tarvittavat jutut kauniisiin paketteihin.

Isälle veitsisetti ja äidille muki

Tokmannilla on mm. Fiskarsin keittiötarvikkeita myynnissä. Veitsisetti on hyödyllinen lahja ja kestävä. Laadukkaat veitset kestävät vuosia ja oikeanlaisella käytöllä sekä teroittamalla, niistä on iloa pitkään. Oiva lahja sellaiselle ihmiselle, joka viihtyy keittiössä ja arvostaa hyviä välineitä. Koivusta valmistettu veitsitukki pitää veitset järjestyksessä ja tuo keittiöön luonnon tuntua, ja on myöskin kaunis. Muistan itse lapsuudesta samantapaisen veitsitelineen, ja siksipä tämä valikoitui lahjapakettiin. Viisi veistä riittää muuten mainiosti kotikeittiöön. Yksi hyvä yleisveitsi, leipäveitsi, vihanneksille omansa, japanilainen kokkiveitsi (lihalle) ja ns. tomaattiveitsi. Fiskarsilla on myös Tokmannin valikoimissa erilaisia lastoja ja tietysti saksia, joista Fiskars tunnetaan. 

Myös Arabian astioita löytyy Tokmannilta. Äidille löysin pakettiin uuden kahvimukin. Saa nähdä ottaako hän käyttöön mukin vai meneekö se vitriiniin koristeeksi. Suomen Kukka- mukin ostamalla tukee samalla myös rintasyövän vastaista työtä. Joku voi tietää Suomen Kukka- kuvion historiasta sen, että se on koristanut kahvi- ja teeastiastojen sekä ruokailuastioiden pintoja vuosina 1941-1956 sekä myös vuosina 1966-1968. Olisiko tässä joululahjaidea sellaiselle äidille tai mummolle, joka on syntynyt näinä vuosina? Kaunis muki tuo kauneutta aamuihin tai vaikka iltateetä nauttiessa muistuttaa siitä keneltä lahja on. Ajaton ja hyödyllinen lahja. 

Essencen meikit ovat tuttuja Tokmannin kosmetiikka-osastolta. Hinta-laatusuhteeltaan Essencen kosmetiikka on erinomainen valinta vaikka sille esi-teinille joka on kiinnostunut äidin tai vanhemman sisaren meikkilaukusta, ja tutustuu meikkaamiseen saloihin. Essencen meikit sopivat myös iästä riippumatta kenelle tahansa. Itse tykkään erityisesti Essencen luomiväripaleteista, joissa on paljon erilaisia sävyjä, ja jotka ovat pigmentiltään hyviä. Meikeillä saa loihdittua arkimeikin, sekä myös juhlaan näyttävämmänkin meikin. Käärin pikkusiskon pakettiin luomiväripaletin, kauniin sävyisen kynsilakan sekä Essencen ripsivärejä kaksin kappalein.

Tokmannin valikoimasta löytyy pakettiin myös erilaisia valmiita kosmetiikka lahjapaketteja, jos haluaa selvitä helpommalla. Lisäksi suklaanystävälle voi kääriä pakettiin Fazerin suklaalevyjä erimakuisina. Pettämätön lahjaidea, joka toimii! Eri asia tietysti maltatko pitää omat sormet erossa suklaalevystä paketoinnin aikana. Suosittelen paketoimaan nämä ensimmäisenä ja laittamaan piiloon! 

Paketointia kynttilän valossa

Kun lahjat on hankittu, niin on aika siirtyä paketoinnin saloihin. Kerronpa tarinan siitä miten paketointi oli minulle yksi joulun inhottavimmista asioista vielä muutama vuosi sitten. Sain kehiteltyä paketoinnista oikean ongelman. Paketit näyttivät lähinnä siltä, että olisin liimannut paperia sieltä täältä ilman mitään ideaa. Rutannut sen ja laittanut teipillä kiinni. Jossain vaiheessa tajusin, että onko tästä pakko tehdä näin vaikea juttu joka joulu ja miksi tämä on nyt niin kamalaa. Aloin hakemaan erilaisia ideoita paketointiin netistä ja kehittelin omia ideoita miten tehdä paketoinnista mukavaa puuhaa. Nyt itseasiassa aloitan lahjojen hankkimisen hyvissä ajoin (jopa vuoden vaihteessa) ja paketoinnin viimeistään loka- marraskuun taitteessa, yleensä kuitenkin jo lokakuussa. Paketointiin löytää ideoita myös Tokmannin sivuilta. Tästä pääset tutustumaan niihin.

Kiertelin Hyvinkään Tokmannilla ja valitsin paketointiin hyvin yksinkertaisia lahjapapereita, joissa on kuitenkin kuvio, joka näkyy lahjan saajalle ja tuo silmille iloa. Tykkään käyttää paketoinnissa erilaisia nauhoja, ja näitä löytyikin erilaisina setteinä, sekä erikseen myytävänä. Ohuempaa ja leveämpää versiota. Mietin myös, että leveämpää nauhaa voisi hyvin käyttää joulupöydässä koristeena valkoisen pöytäliinan kanssa. Luo muuten kauniin kontrastin kattaukseenkin! Huomasin myös, että lisäksi paketointiin oli tarjolla Tokmannilla myös valikoima tarroja. Näitä voi liimata yksivärisiin, tai miksi ei myös vähän värikkäämpäänkin pakettiin. Muototarroilla saa toivotettua lahjan saajalle joulun iloa. 

Jätin tällä kertaa hyllyyn lahjakassit, mutta jos haluaa säästää aikaa ja myös omia hermojaan, niin lahjakassiin sujahtaa helposti lahja kun lahja. Ei tarvitse miettiä miten saa paketoitua vaikean muotoisen lahjan ja repeääkö paketti. 

Paketointiin voi kerätä syksyn tai kesänkin aikana erilaisia materiaaleja ja käyttää niitä hyväksi paketoinnissa. Luonnonläheisyys taitaa paketoinnissa olla edelleen "muodissa". 

Vinkit paketointiin

Oma vinkki paketointiin on se, että älä luo mielessäsi paketoinnista stressiä. Ajatus on tärkein. Aloita paketointi hyvissä ajoin ja sitä mukaan, kun lahjoja hankit. Varsinkin jos paketin saajia on enemmänkin, niin en suosittele jättämään paketointi sinne 23.12. illalle/yölle tai jouluaaton aamulle. 

Laita Jouluradio soimaan, nauti hetkestä ja anna luovuutesi kukkia. Jokaisella meistä löytyy edes ripaus sitä luovuutta. Keitä kuppi kuumaa kahvia tai ota viereesi kupillinen glögiä. Voit aloittaa paketoinnin siitä helpoimmasta paketista ja jättää vaikeamman muotoisen viimeiseksi. Jos paketointi tuntuu vaikealta, hanki lahjakasseja. Tokmannilta löytyy mm. voimapaperin värisiä lahjakasseja, joihin voi liimata tarroja, erilaisia nauhoja tai vaikka taiteilla itse jotain. 

Kun joululahjat on avattu, niin voit miettiä voiko tämän vuoden avattuja paketteja, lahjapapereita, nauhoja tms käyttää ensi jouluna. Tämä helpottaa myös ensi vuotta. Laita mahdolliset hyötykäyttöön tarkoitetut paketointitarvikkeet säilöön.

Jouluun valmistautuminen on aina yhtä kutkuttavaa ja ihanaa. Se voi myös aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta oikeasti kaiken tarvittavan jouluun voi saada yhden kaupan kautta. Tokmannilla on myös joillakin paikkakunnilla elintarvikkeita myynnissä (kuivatuotteiden lisäksi tuore puoli), joten joulukinkun, laatikot ja rosollit löytää myös samasta kaupasta. Kohti stressittömämpää joulua. Ihanaa joulun odotusta juuri sinulle lukijani. ❤

Kommentit

  1. Hyvä vinkki tuo lahjapussi. Minä en oikein ole innostunut tuosta paketoinnista koskaan ja tuntuu, että ei ole mitään luovaa silmää siihen. Mutta saahan noita paperikasseja sitten koristeltua mieleiseksi ja nätiksi. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle.
    T. Sirpa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahjapussit on kyllä käteviä ja niitä kannattaa käyttää jos ei tykkää paketoinnista. Voimapaperin värisiä saa esimerkiksi nauhoilla ja tarroilla koristeltua. Ihanaa joulun odotusta sinulle Sirpa. :)

      Poista
  2. Paketointi on kyllä itselle myös yksi jouluun valmistautumiseen liittyvistä kohokohdista. Kauniit paketit ilostuttaa lahjan saajaa. Pitääkö käydä katsomassa tuota Tokmannin sivua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ihania juttuja pullollaan. Jos Tokmanni sattuu olemaan lähellä sinua, niin piipahda paikan päällä. :) Ihanaa joulun odotusta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p