Siirry pääsisältöön

Voiko positiivisuus tuoda uusia asioita elämään?

Positiivisuus ja sen vaikutukset!

Pääsiäisen aikaan pikkusiskoni totesi, että milloin minusta on tullut tälläinen mitä olen nyt. Totesin, että varmaankin vuoden alussa. Pidemmän aikaa blogiani lukeneet ja Instagramissa seuranneet tietävätkin miten raskas viime vuosi oli minulle. Oikeastaan tätä raskasta kautta kesti parikin vuotta ja jopa enemmänkin. Tässä oli yksi syy negatiiviseen asenteeseen. Ja se olikin raskas polku ja monta kertaa poljin syvässä suossa asian kanssa. Lisäksi elämässä oli paljon muutakin menossa. Niinpä tein vuoden alussa sen päätöksen, että tästä vuodesta koetetaan tehdä ainakin parempi ellei paras vuosi pitkään aikaan. Tein myös päätöksiä itseni suhteen ja ihmissuhteita koskien. En sano, että itse voisin aina olla positiivisuuden perikuva ja elämä potkii päähän minuakin. Joku viisas joskus sanoi, että koita edes yksi asia päivästä löytää mistä olet erityisen kiitollinen tai mikä on mennyt päivässä hyvin. Välillä näitä hetkiä on vaikea löytää. 
Olen myös todennut sen, että jos valittaa kaikesta ja ei tee asian eteen mitään, niin silloin on paras pitää suu kiinni ja olla valittamatta. Toki ihminen on sellainen, että aina meillä löytyy valittamisen aihetta. Nyt tänään se taitaa olla tuo harmaa ja sateinen sää, mutta ajatelkaapa sitäkin siltä kantilta, että sateet ja plussan puolella oleva mittari tarkoittaa sitä, että lumi sulaa ja kevät tulee. Kesä on lähempänä. Tottakai mielummin itsekin nauttisin aurikoisesta säästä, mutta minkäpä minä tälle säälle voin. Negatiivisuus syö ihmisestä. Liian pirtsakat positiivisest ihmiset voivat taas ärsyttää sellaisia, jotka näkee kaiken negatiivisena. On minullakin sellaisia asioita mistä tykkään valittaa. Kaikille ei asioille ei välttämättä voi tehdä mitään, mutta aina voi miettiä miten muuttaisi asennettaan sitä negatiivista asiaa kohtaan. 

Mitä positiivisuus on tuonut mukanaan? 

Itselle se on tuonut paljon uusia ihmisiä elämään. Kontakteja ja myös yhteistyötä eri tahojen kanssa. Ainakin näin voisin olettaa. Toki elämästä on myös paljon lähtenyt ihmisiä, mutta niin karulta, kun se kuulostaakin, niin ehkä sellaisia ihmisiä taas ei elämään tarvitse. Oma mieli myös on kohentunut ja päänsäryt kadonneet. Kyllä! Se vaikuttaa myös omaan terveydentilaan. Toki olen myös alkanut katsomaan enemmän mitä suustani alas laitan ja muistan juoda sen 2,5 litraa päivässä vettä, mutta kyllä positiivinen asennekin auttaa pitkälle.

Lisäksi on ihanaa, että olen pitkästä aikaa jostain innostunut. Unelmia ja haaveita pitää olla ja niitä pitää aina välillä toteuttaa. Tie voi olla pitkä ja kivinen ja välillä se epäitoivokin voi kolkuttaa ovelle. Tiedän, että uran vaihtaminen ja oppisopimuspaikan löytäminen näinä aikoina on erityisen vaikeaa, mutta uskallan kuitenkin toivoa, että vielä se paikka löytyy. Auttaako tässäkin positiivinen asenne? No sen näyttää aika ja oma panos tähän asiaan. 

Voiko positiivista asennetta opetella?

No voi. Sanoisin, että jos löytyy tahtoa ja halua muuttua. Niin halua tehdä myös asioille jotain ainaisen valittamisen ja murehtimisen sijaan. Ojasta allikkoon voi mennä montakin kertaa, mutta sieltä on vaan noustava. Niin minäkin tein. Virheitä elämässäni olen tehnyt liikaa. Niin paljon, että en edes muista kaikkia. Tosin olisinko tässä, jos en niitä virheitä olisi tehnyt? Kiitollisuus on yksi tapa löytää positiivisuutta elämään. Itse olen kiitollinen perheestä ja ystävistä. Oletko sinä? Tässä on jo yksi positiivinen asia elämässä. Periksiantamattomuus on välillä haastellista, mutta sillä pääsee pitkälle. Jos joku toinen uskoo sinuun ja sinun mahdollisuuksiin, niin se tuo jo posiviitisuutta elämään.  Ainakin itsellä. Olkoon se sitten kannustava puoliso, perhe tai vaikkapa naapuri. 

Vastoinkäymisistä ja siellä syvässä suossa tarpomisesta voi myös oppia jotain itsestään ja muista. Itse opin ainakin sen, että olen vahvempi mitä luulinkaan olevani. Osaan myös sanoa ei ja olla ystävällinen, vaikka en haluaisikaan aina olla sellaisille ihmiselle, jotka ovat tehneet enemmän pahaa itselle, kuin hyvää. Asiat pitää myös osata jättää niille sijoilleen ja hyväksyä sellaisenaan, jos joku toinen ei halua muuttua. Niin minä olen tehnyt. Välillä se tuo helpottavan tunteen ja välillä sitä miettii tekikö oikein. Kaikella taitaa olla tarkoitus. 

En voi sanoa, että itse olen joka päivä positiivinen, mutta koitan ainakin löytää sen yhden asian joka päivä mistä olen kiitollinen. Olkoon se sitten terveys, perhe, ystävät, kissat, harrastukset tai ne omat unelmat. Mistä sinä olet kiitollinen?


Kommentit

  1. Kiitos piristävästä aiheesta. Itselläni on ollut hiukaan haastavampi ajanjakso, mut silti oon pyrkiny löytää positiivisia asioita elämään ja onneks mulla on ihana perhe ja lapset, jotka tuovat paljon iloa elämään. Positiivinen asenne antaa paljon enemmän, kuin negatiivinen, mutta kaikkea sopivassa suhteessa vai mitä? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Olisi hyvä, jos löytäisi sellaisen kultaisen keskitien ja balanssin elämään, vaikka välillä se onkin kovin haastavaa juuri näiden vastoinkäymisten takia. Ymmärrän kyllä ihmisiä myös, jos vaikka kuolema koskettaa ja elämä ei tunnu maistuvan yhtään. Ei aina voi mitenkään olla positiivinen ja iloinen tai onnellinenkaan, jos elämässä on sellainen vaihe, että harmaus ja sumu peittää sen. Joskus sieltä on kuitenkin sitten noustava. Välillä voi mennä pidempään, välillä se voi tapahtua nopeammin.

      Poista
  2. Kiitoksia hyvästä aiheesta jota ei voi olla korostamatta liikaa. En tiedä mitä sinulle on tapahtunut aikaisemmin, mutta teksti antoi silti hyvin tarttumapintaa. Olin itse aikaisemmin se jota ärsytti ne jatkuvaan nauravat, kokoajan hyvällä päällä olevat ilopillerit. Nykyään ihailen heitä, hakeudun heidän seuraansa ja olen ehkä itse se ärsyttävä joka löytää aina sen hyvän puolen asioista. Käytin alkuun positiivista asennetta selviytymiskeinona. Kun jotain vastoinkäymisiä tuli vastaan, poimin niiden hyvät puolet. Pikku hiljaa asennemuutos tapahtui ja nykyään tulee aika automaattisesti hyvien asioiden korostaminen. Ja tätä tapaa pystyy myös muille opettamaan. Pessimistiselle kumppanille ainakin olen saanut kuin itsestään iskostettua tätä myönteisempää asennetta elämään ja on niin mukava huomata kun esimerkiksi jos vaikka autonrengas puhkeaa kotitiellä, ei mies pelkästään kiroa asiaa, vaan toteaa että onneksi muuten ei isolla tiellä kovassa vauhdissa puhjennut rengas ;-)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista ja ihanaa viikonloppua sinulle. Positiivisuus on kyllä oma taiteen lajinsa. Jotkut ihmiset ei sitten millään muutu ja itse olen jättänyt sellaiset ihmiset suosiolla pois elämästä, kun vievät vaan omaa energiaa ja voimavaroja. Muutos pitäisi lähteä itsestä, mutta jotkut eivät sitä vaan ikinä saa aikaiseksi. Olen siis joutunut työpaikkakiusatuksi ja olin viime vuonna henkisesti ja fyysisestikin todella väsynyt ja loppu.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p