Siirry pääsisältöön

Taasko ollaan samassa tilanteessa, kun entisessä työpaikassa?

Kun ihmiset eivät voi hyvin työssään... 

Kuinkahan monesti olen kirjoittanut aiheesta työpaikkakiusaaminen tai siitä, että hyvää esimiestä ei tällä alalla nähtävästi ole. Tai ainakin minä ajaudun näihin ongelma paikkoihin jossa ihmiset voivat huonosti, mutta tekevät työnsä hyvin hammasta purren ja itkua pidätellen. Mistä tämä johtuu?

Kaikki vaikutti hyvältä, mutta kaikki paljastuu aikanaan!

Kaikki vaikuttaa aina jokaisessa työpaikassa missä olen ollut, liian hyvältä kuitenkin ollakseen totta! Niin aina. 

Oikeasti tällä alalla ei taida olla yhtään hyvää esimiestä. En tiedä onko paineet niin kovat, onko koulutus huono vai eikö vain osata johtaa?! Kaikki lähtee esimiehestä, joka osaa ratkaista ongelmia ja jolla on kykyä myös puuttua niihin, olematta reilu ja rehti vain yhtä työntekijää kohtaan. Näkee ongelmat siis laajemmin, jos sellaisia on. Valitettavasti tämä kyky on puuttunut jokaiselta esimieheltä. 

Itse olen ollut todella väsynyt tilanteeseen mitä näillä työpaikoilla on ollut. Ratkaisua tähän ongelmaan ei tunnu löytyvän ikinä. Onnekseni olen määräaikaisella sopimuksella ja jos mitään muutosta ei tapahdu, niin jatkan taas matkaani toisaalle. En tiedä onko tämä ala vain kirottu sillä, että missään työpaikassa ei voida hyvin? Tuen aina kiusattuja jos sellaisiin törmään työpaikoilla. 

Tällä kirjoituksella taas haluan muistuttaa sitä kiusattua, joka ei ehkä jaksa tehdä asioille mitään, että et ole kuitenkaan yksin. Työpaikkakiusaaminen ei ole sitä, että on eri mieltä asioista, vaan se on oikeasti henkistä väkivaltaa joka syö ihmistä pala palalta. Yleensä aina kiusattu lähtee ja kiusaaja jää. Tätähän tämä on myös kouluissa. Kiusattu vaihtaa koulua ja kiusaaja jää. Miksi? Miksi tähän ei tunnuta saavan muutosta? Miksi kiusaajia ei uskota? Miksi kiusatut ovatkin ongelmatapauksia, eikä kiusaajat?

Miksi?

Kommentit

  1. Aika vaarallista kirjoittaa tällä tavalla julkisesti minkään työpaikan sisäisistä ongelmista.. itse en olisi tehnyt tätä postausta. Kiusaaminen on aina vakavaa ja siihen pitää heti puuttua, mutta esim. ylemmälle päällikölle ilmoittamalla tai ottamalla yhteyttä työpaikan luottamusmieheen. Maailmassa tulee aina olemaan idiootteja, itsekin monessa työpaikassa työskennelleenä aina joukosta löytyy vähintään yksi päsmäri... joskus on vaan parempi nostaa kytkintä. Siitähän se yritys eniten kärsii kun huono maine leviää eikä enää meinaa saada mistään työvoimaa! Kyllä ne herää huomaamaan että joku mättää... Eli uutta työpaikkaa hakuseen, varsinkin jos kyse on vaan määräaikaisesta työpaikasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenko maininnut yritystä? En. Enkä mainitse. Itsellä on toinen yritys myös tukena asiassa ja en ole myöskään kertonut, kun omalle perhepiirille missä olen töissä. Enkä tule kertomaan edes. Kukaan ei tiedä töissä minusta mitään koska en ihmisiin luota ja sen takia myöskään en tule kertomaan ihmisille mitään itsestäni. Tai mitä harrastan tai teen vapaa-ajallai. Enkä tule luottamaan ihmisiin omien kokemuksieni perusteella, koska harvat ovat ns. Ihmisiä jotka ansaitsevat luottamukseni. Omat kokemukset kiusattuna ovat sen verran rankat, että kirjoitan näistä. Ja tulen kirjoittamaan. Jos ei ole itse kokenut kiusaamista, niin ei tiedä mitä se aiheuttaa pahimmillaan.

      Poista
    2. Ja jos luet tarkkaan, niin puhun ympäri pyöreästi enemmän kiusaamisesta työpaikoista ja huonoista esimiehistä mitä alalla on. Ketään loukkaamatta tai ketään mainitsematta.

      Poista
  2. Mun mielestä kirjoitat tärkeästä asiasta! Itestä tuntuu että monessa työpaikassa esimiestyöhön hakeutuu moni ketä haluaa vaan pönkittää egoaan, eikä edesauttaa hommien hoitumista ja työporukan yhteishenkeä.

    Toivottavasti teillä tämä etenisi ja asiaan puututtaisiin! Onneksi edes sinä olet tämän kiusatun tukena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika. Tämä aihe on sellainen mistä todellakin kirjoitan, koska itsellä meni terveys työpaikkakiusaamisen takia. Ja edes ylemmältä tasolta ei kukaan tehnyt mitään asialle vaikka kiusattuja oli monia.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p