Siirry pääsisältöön

Astrologista hömppää vai vakavasti otettavaa kirjallisuutta?

Minnie Darke Tähtiin kirjoitettu

Kirja saatu kustantajalta. 

Kun puhutaan astrologiasta tai horoskoopeista, niin yleensä ihmiset mieltävät ne hölynpölyksi, ja varsinkin lehdissä ne ovat vain mukavaa hömppää. Tunnustan, että itse luen horoskooppeja ja varsinkin luonnetta tai rakkauselämää kuvaavia horoskooppeja on mukava lukea. Miten tämä Otavan kustantama kirja sitten liittyy horoskooppeihin?

Romantiikkaa, yllättäviä kohtaamisia sekä kiinnostavia hahmoja! 

Justine on kirjan päähenkilö. 26-vuotias toimittajanalku jolla on urahaaveita, ja hänellä on tavoitteena kivuta ylöspäin urallaan paikallislehti Starsissa.
Hän törmää ihastuksensa Nickiin, johon on ollut ihastunut teininä ja lopulta hän tajuaa, että mies pyörii taas hänen mielessään. Nickille elämänsuuntaa antaa lehdessä oleva horoskooppi ja hän tekee päätöksensä sen mukaan. Hieman hullua sanoisin. Justine tietää, että Nick lukee horoskooppeja ja päättääkin alkaa värittämään erilaiseksi Nickin horoskoopin tulkintoja. Ja koska aina tulee, mutta matkaan, niin tällä kertaa horoskooppeja lukee myös joku muu ja soppa on valmis. Tästä alkaakin hauska perhosvaikutus, joka vie mukanaan. 

Henkilöhahmot ovat tässä kirjassa mukaansatempaavia ja varsinkin Justinen hahmosta tulee mieleen hieman hömppä Sinkkuelämää sarjan Charlotte, rakastunut nainen, joka ei keinoja kaihda. 
Kirjan edetessä aloin toivomaan, että sanoisi nyt sille Nickille ääneen mitä ajattelee, eikä peukaloisi niitä horoskooppeja. Oli myös mukavaa huomata, että kirjaan oli otettu mukaan eläinhahmo. En paljasta tästä sivuhenkilöksi luokiteltavasta hahmosta sen enempää, mutta itselle Brown nousi suosikiksi kirjan hahmoista. Voisin verrata tätä Katukatti Bobiin. 

Luin kirjaa hymyssä suin melkein kannesta kanteen. Kepeää kerrontaa, joka on saatu punottua yhteen henkilöiden tarinoiden kanssa niin, että lopulta kaikki ovat sidoksissa jollain tavoin toisiinsa. Taivaankappaleet ovat olleet oikeassa kulmassa tai oikeilla paikoillaan. Kohtalo punoo lopulta kaikki omille paikoilleen. 

Totesin Instagramissa, että tämä kirja sopii hyvin lomalle luettavaksi. Kirjan kanssa voi käpertyä talvilomalla takkatulen ääreen tai sitten rantalomalle rannalle ottamaan aurinkoa. Kirjaa on myös verrattu Love Actually-elokuvaan. Kirjassa on kyllä samanhenkisiä vivahteita elokuvasta, mutta näitä kahta ei kuitenkaan voi sekoittaa toisiinsa. Tämä kirja on humoristinen, mutta myös vakavasti otettava (uskokaa tai älkää) rakkausromaani. Onhan sanottu, että meille kaikille on joku. Toisille joku tulee vastaan aiemmin ja toisille myöhemmin. Onko se sitten kiinni taivaankappaleiden asennosta, omasta asenteesta vai siitä miten eri horoskooppimerkit sopivat yhteen, sen päättäköön jokainen itse. 

Voin kuitenkin todeta, että kirja sopii myös niille, jotka eivät horoskooppeihin tai astrologian oppeihin usko. Kirja on viihdyttävä ja sitä ei malta laskea käsistä. Lämminhenkinen tarina, josta löytää hahmoja joihin voi itsekin samaistua. Oletko sinä kirjan Justine? Vai Nick? Vaiko Laura? Tai hellyyttävä Brown?

Kirja löytyy kaupoista tammikuun 2019 aikana (vko 5).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p