Siirry pääsisältöön

Henkilöstövuokrausfirman kautta töissä

Uhka vai mahdollisuus?

"Ne ei maksa palkkaa ajoissa, ne kadottaa sun verokortin ja saat ihan paskoja vuoroja tai et saa työvuoroja ollenkaan."  Onko näin? Skeptisyys ja ehkä myös jonkinlainen pelko henkilöstövuokrausta kohtaan hiipii mieleen. Eihän tässä uskalla laittaa hakemustakaan, kun ihmiset puhuvat negatiiviseen sävyyn kaikista henkilöstövuokrausfirmoista. Mutta minäpä taas tuttuun tapaan jätin kuuntelematta muiden mielipiteitä ja tein itse päätöksen. Nyt olen työllistynyt. 

Toisten huonot kokemukset eivät kerro koko totuutta!

Minua varoiteltiin, että jos työllistyisin koskaan jonkun henkilöstövuokrausfirman kautta, niin A. Minun verokortti kadotettaisiin. B. Minulle ei maksettaisi palkkaa. C. En saisi työvuoroja. Tai D. Olen muuten vaan pulassa niiden kanssa. Voin kertoa, että mikään edellä mainituista ei ole pitänyt omalla kohdalla paikkaansa. Verokortti on mennyt ihan oikeaan osoitteeseen. Palkka on tullut ajallaan. Sain pidemmän pestin syksyllä ja nyt on taas tiedossa töitä kesäkuun puoleen väliin saakka. Jatko on myös mahdollinen. Ja saan itse päättää jatkanko vai haluanko toisesta paikasta töitä. Minulla on siis vapaus päättää omasta elämästä, ja mitään muitakaan ongelmia ei ole ollut. 

Itse viime syksynä ensimmäistä kertaa työllistyin siis henkilöstövuokrausfirman kautta. Itsellä on ollut pelkkää hyvää sanottavaa tästä kokemuksesta. Minua myös kohdellaan tasavertaisesti työpaikassa. Olen kuullut tarinoita, joissa henkilöstövuokrausfirman kautta työllistyneitä kohdellaan huonosti ja jopa kiusataan. Joko minulla on käynyt todella hyvä tuuri tai sitten jollekin toiselle on käynyt huonompi tuuri.

Itsellä oli viime keväänä monessa pienemmässäkin henkilöstövuokrausfirmassa profiili. Pienempien kautta en saanut työvuoroja laisinkaan tai sitten vuorot olivat jotain täysin muuta, kun sitä mitä olin ammattitaidostani ilmoittanut. Kannattaa siis miettiä laittaako tunnetumpaan vai täysin tuntemattomaan firmaan hakemuksen. Googlaamalla löytää kyllä isommat yritykset.

Totuushan on se, että aika moni yritys käyttää henkilöstövuokrausfirmoja työntekijöiden etsimiseen ja työllistämiseen. Moni myös työllistyy itse yritykseen, kun on näyttänyt omat taidot ja myös hoitanut kunnialla vuoronsa yrityksessä. Osa työntekijöistä ei edes halua työllistyä yrityksen omille listoille, vaan jatkaa henkilöstövuokrauksen kautta. 

Itse olin yllättynyt, että itse kuulun nykyään tähän jälkimmäiseen. Olen mielummin henkilöstövuokrausfirman listoilla. Siinä on vain enemmän vapautta päättää omasta elämästä ja en ole kiinni ns. yhdessä yrityksessä, vaan halutessani voin pidemmän sopimuksen jälkeen solmia sopimuksen toisen yrityksen kanssa tai tehdä yksittäisiä vuoroja. Olen tällä hetkellä tyytyväinen tähän tilanteeseen. Voihan se mieli muuttua, mutta ehkä viimeisin pidempiaikainen sitoutuneisuus kertoo totuuden ja itsellä on jäänyt myös jonkinlainen pelko sitoutua mihinkään pidempiaikaisesti. En halua enää saman toistuvan.

Anna mahdollisuus siis henkilöstövuokraukselle. Voit saada pidempiaikaisen työpaikan, vapauden päättää omista vuoroista ja vapaista, ihania ihmisiä ympärille ja uusia kokemuksia. Lisäksi voit saada arvokasta työkokemusta. Moni on todennut tämän enemmän nuorten tai opiskelijoiden jutuksi, mutta henkilöstövuokrausfirmojen kautta on eri ikäisiä ihmisiä töissä.

Onko sinulla kokemuksia henkilöstövuokrausfirman kautta työskentelystä? 

Kommentit

  1. Kiitos omien kokemuksiesi jakamisesta henkilöstövuokraukseen liittyen. Loistavaa, että sinulla kävi näin hyvin töiden kanssa ja sait myös pidemmän pestin työstä. Hienoa myös, että sinulla on vapaus valita jatkatko samassa työpaikassa vai et. Siskon tyttäreni on työtä etsinyt Kemissä ja hän ilmeisesti aikoo henkilöstön vuokrauksen kautta kokeilla jos työtä löytyisi. Toivottavasti hänellä käy yhtä hyvin kuin sinulla ja ainakin alkuun työtä löytyy.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p