Siirry pääsisältöön

Roikutko liikaa somessa?

Somen pauloissa

Instagram auki heti ensimmäisenä aamulla. Selailet kuvia ja painat tykkäyksiä, samalla kun joku toinen lukee päivän uutisia sanomalehdestä. Töissä käytät tauot tehokkaasti puhelimen äärellä selaillen Facebookia. Pääset kotiin töistä ja pakollisten askareiden jälkeen huomaat, että selailet taas puhelimesta tai tabletilta somekanavia. Onko meistä tullut somen orjia?

Tehokas vinkki, jolla saat somessa vietetyn ajan ainakin puolitettua!

Noin viikko sitten menin lataamaan puhelimeen uuden Instagram päivityksen. Seurauksena tästä olikin se, että en pääse enää puhelimellani sovelluksen kautta kirjautumaan Instagramiin. Kaikkien muiden puhelimilla ja tableteilla pääsen kyllä kirjautumaan profiiliini, mutta omalla puhelimellani en. Ensimmäinen reaktioni oli paniikki. Vaihdoin kolme kertaa salasanan, poistin sovelluksen, odotin yön yli ja mietin, että nyt loppuu myös bloggaaminen, koska Instagram on myös vahvasti mukana blogissani. Paniikki johtui osittain myös siitä, että minulla on arvonta menossa Instagramissa ja en saa yhteyttä voittajaan, kun sen aika tulee. Lisäksi olisi tulossa toinekin arvonta ja nettiselaimen kautta Instagramin käyttäminen on haastavaa. Nimittäin nettiselaimen kautta käytettynä Instagramissa ei voi lähettää directin kautta viestejä, koska siellä ei ole sellaista painiketta mistä sen voisi laittaa. Lisäksi tarinoita vaikea luoda ja Instagram on nettiselaimen kautta käytettynä pelkistetympi.

Pari päivää tästä "katastrofista" keksin, että voisin kokeilla entisessä puhelimessani olevaa Instagram sovellusta josko se siinä toimisi, koska muiden puhelimilla pääsen kirjautumaan profiilini. Kaivoin kaapin kätköistä Samsungin ihanan Note3:sen ja arvatkaa mitä! Pääsin profiiliini. Ainoa ongelma tässä on, että pääsen käyttämään Instagramia vain kotona, koska Sim-korttiahan tähän puhelimeen ei enää ole ja käytän Wi-Fi yhteyttä. Toki voisin kuljettaa mukanani kahta puhelinta kuin bisnesnainen konsanaan ja käyttää sen hetkisen paikan mahdollista Wi-Fiä. Niin orjallinen Instagramin käyttäjä en kuitenkaan ole, ja toinen puhelin saa jäädä kotiin. 

Instagramin päivityksen jälkeen sovellus ei edelleenkään toimi varsinaisessa puhelimessani. En tiedä alkaako se toimimaan koskaan. Huomasin kuitenkin miten tehokkaasti tämä vähensi somessa viettämääni aikaa. Instagramissa näkee ainakin ne joilla on yritysprofiili, kuinka paljon siellä Instagramissa tulee roikuttua päivän aikana. Aiemmin itsellä saattoi päivän aikana mennä yhteenlaskettuna 1,5 tunnista 2 tuntiin. Nyt olen parhaimmillani käyttänyt päivästäni 7 minuuttia Instagramiin. Hurja muutos, ja vain sen takia, että sovellus lakkasi toimimasta. Päivitä siis sovellus ja someaika vähenee huomaamatta. Tai sitten tämä päivitys vaikuttaa vain minulla. 

Tämä sai miettimään sitä miten orjallisesti ja huomaamatta sitä tuleekaan käytettyä somea päivittäin. Itselle Facebook ei ole enää ollut pitkään aikaan sellainen tärkeä paikka missä tulisi kuulumisia kerrottua tai jaettua edes niin paljon kuvia, kun vuosia sitten. Instagram on syrjäyttänyt Facebookin ja itselle se on ollut tärkeä paikka toteuttaa itseäni, ja luoda myös uusia kontakteja. Facebookissa toki jaan blogini päivityksiä ryhmissä ja omalla Elämää Väripaletilla sivullani, mutta silti se on pienemmässä mittakaavassa käytössäni, kun Instagram on ollut.

Tottakai tämä sovelluksen toimimattomuus aiheutti pienoisen stressin sen takia, että en voi "tehdä työtäni", joka on minulle myös rakas harrastus. 

Miten ajan voisi käyttää paremmin?

Miten ne ihmiset ovat pärjänneet ilman sosiaalista mediaa? Vastaus tähän on, että varmasti ihan hyvin. Nykyään monelle some on myös työtä ja jos työvälineet ei toimi, niin työn tekoaan ei ole enää kivaa, ja se saa kiukkuiseksi tai muuten vaan ärtyneeksi. Ainakin itse tein tämän havainnon itsessäni. Viikon aikana kuitenkin olen huomannut, että aikaa on kummallisesti tullut päivään lisää ja tulee tehtyä muutakin, kun roikuttua puhelimella. Aikaa voi käyttää enemmän lukemiseen, kotona tekemättömiin hommiin ja nauttia siitä, että voi olla ilman puhelinta, ja jopa unohtaa mihin sen puhelimen laittoi.

Tästä siis seurasi myös jotain hyvääkin. Vaikka sovellus alkaisi jossain vaiheessa taas toimimaan, niin uskon silti siihen, että kiinnitän enemmän huomiota mihin aikani käytän. En usko, että kenellekään tekee hyvää olla orjallisesti puhelimen äärellä monta tuntia päivässä. Sen ajan voi käyttää moneen muuhunkin asiaan.

Ollaanko me someriippuvaista kansaa? Oletko sinä tehnyt muutoksia someaikaasi tietoisesti tai vahingossa? 

Kommentit

  1. Mulla on puhelimessa yourhour niminen sovellus. Se näyttää koko ajan, paljonko aikaa olen käyttänyt mihinkäkin sovellukseen, paljonko olen yhteensä ollut päivässä puhelimella ja kuinka monta kertaa olen avannut puhelimen lukituksen päivän aikana. Ihan mahtava sobellus! Vähentänyt omaa puhelimen käyttöä hurjasti! Kannattaa kokeilla!

    🖤:llä sofilmas.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä! Varmasti kätevä sovellus ja auttaa ymmärtämään kuinka paljon sitä puhelinta käyttää. Ihanaa sunnuntaita. ❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p