Siirry pääsisältöön

Vihaisesta vähemmän vihaiseksi

Ihminen muuttuu, kun elämässä tapahtuu jotain mikä laittaa asiat tärkeysjärjestykseen!
2017

Olen tehnyt kaksi profiilia Facebookkiin. Vanha profiili on nykyään enemmän minun muistojen alttari ja olen muutamassa ryhmässä vanhan profiilini kautta. Lisäksi vanhassa profiilissa on paljon kuvia joita ei muualta löydy. Joku miettii varmasti miksi sitten olen tehnyt toisen profiilin. Kaikki alkoi 2018 vuoden alussa, kun totesin että haluan aloittaa puhtaalta pöydältä. Niinpä tein uuden profiilin. Tuolloin kärsin vielä myös työpaikkakiusaamisen myötä tulleista paniikkikohtauksista ja myös ajoittaisista rytmihäiriöistä. Tarvitsin jotain uutta. Olin myös ollut vuosia vihainen. Kaikelle ja kaikille. Nyt, kun käy välillä lukemassa päivittäin ilmestyvää muistoja osiota vanhassa profiilissa, mietin että miten vihainen ja draamanhaluinen olenkaan ollut. 
2017

Oman mielipiteensä voi välillä pitää ihan omana tietonaan!
2019

Sanon vieläkin usein mielipiteeni kärkkäästi. Joku voi siitä loukkaantua, joku olla samaa mieltä tai jollain ei ole mielipidettä lainkaan. Nykyään en kuitenkaan kaikkea kirjoita Facebookin "seinälle". Pidän mielipiteeni omanani. Jätän jopa osallistumatta johonkin keskusteluun, johon vanha Mervi olisi varmasti käynyt sanomassa jotain ja ehkäpä myös haastanut riitaa. 

Eilen nukkumaan mennessä mietin mikä tapahtuma on saanut minut muuttumaan näin paljon, että en jaksa olla vihainen kaikille tai kaikelle. Päädyn aina siihen, että se on työpaikkakiusaaminen, joka jollain tapaa sai minut pysähtymään ja "haavoittumaan". Vaikka olin todella vihainen ja rikki tämän jälkeen, niin olen myös saanut siitä uudenlaista voimaa. Viha saa minut voimaan pahoin ja olen jättänyt elämässäni liudan ihmisiä taakseni, koska nykyään tiedän millaisista ihmisistä saan enemmän voimaa jaksaa ja millaiset ihmiset saa minut turhautumaan, vievät energiaa ja eivät ansaitse minun huomiotani. 
2019

Välillä tunnen jonkinlaista häpeää, kun olen lukenut vanhoja päivityksiäni. Mitä ihmettä päässäni on tuolloin liikkunut, kun olen julkaissut tuon? Voisipa mennä ajassa taaksepäin ja sanoa, että mieti ennenkuin kirjoitat tämän. 

Vanhaa minää en välillä meinaa tunnistaa, mutta se vanha minä on edelleen sisällä ja välillä tekisi mieli avata sanainen arkkuni. Onneksi osaan nykyään sulkea sen ja en osallistu keskusteluihin, jotka saa verenpaineeni vaan nousemaan. Itseäni nykyään jopa ärsyttää ihmiset, jotka jatkavat riidanhakuista keskustelua, ja yleensä kasvotusten tapahtuvissa keskusteluissa hakeudun pois tällaisista tilanteista ja jätän sen ihmisen yksinään riitelemään. En käytä energiaani enää tähän, jos keskustelu on vihaa täynnä ja toinen ei kuuntele lainkaan mitä toisella on sanottavaa. Itse olen ollut joskus myös tälläinen. Vain oma mielipide on tärkeä. Mitä sillä toisen mielipiteellä edes on väliä? Joissain asioissa toki ei mitään väliä (omaan ulkonäköön liittyen vaikkapa), mutta toisissa asioissa ei ole olemassa oikeata tai väärää mielipidettä. 

Kyllä osaan edelleen olla vihainen

Saan itseni välillä edelleen raivon partaalle, kun asia on vaan sellainen mikä itseä koskettaa. Eläinten kohtelusta voisin keskustella tunteja. Ja kaltoinkohtelu saa minut vihaiseksi. Minut saa vihaiseksi monikin asia, mutta osaan sen nykyään kohdistaa enemmän oikeisiin asioihin, kun turhaan tappeluun. 

Ehkä elämä on myös rauhoittunut sen myötä, että olen jättänyt taakseni ihmisiä, tiedostan nykyään milloin on hyvä pitää suunsa kiinni ja ei lähde "turhiin" keskusteluihin mukaan, joista aavistaa sen, että tulee vaan turhautunut olo. Mielummin jättää puhumatta ja antaa toisten tapella. Käytän mielummin energiani muuhun. 

Viha ja katkeruus syövät ihmistä. Välillä on hyvä päästä höyryjä ulos kunnon riidalla ja myönnän, että itse pidän edelleen asioita itselläni ja en kerro muille. Haluan pärjätä yksin. En tarvitse muita ihmisiä niiden käsittelyyn. Joku voisi sanoa, että ei ihminen pärjää yksin kaikkien asioiden kanssa, mikä on myös totta. En vain halua kuormittaa muita. Ehkä tämä ajatusmalli tarvitsee seuraavat kuusi vuotta aikaa, ja onkin seuraava asia itsensä kehittämisessä. Meistä kenestäkään ei saa tosin koskaan "valmista". Aina on jotain missä voisi hellittää. Viha ei kuitenkaan kanna pitkälle ja tekee naamastakin ruman!




Kommentit

  1. Hyvä teksti! Ei tosiaan kannata haastaa riitoja vaan mieluummin keskustella asiasta mahd.asiallisesti jos vain pystyy. Tai sitten myöhemmin kun on rauhoittunut ja ottanut etäisyyttä asiaan mainita toiselle mikä sai sut kiivastumaan. Itse toimin usein tollai et myöhemmin tartun asiaan jos en samantien oo osannut löytää sanoja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! :) Itsellä on vaikea työelämässä esimerkiksi edelleen ihmisiä, jotka kiivastuu kun antaa rakentavaa palautetta tai huomauttaa jostain asiasta, että hei olisi ollut kiva jos olisit tämän tehnyt tällä tavalla. Yleensä siitä tulee vain riita ja lopulta olen kävellyt pois ja jättänyt riitelijän riitelemään. Otan etäisyyttä mielummin nykyään,kun jään jankkamaan ja yllytän tätä riidanhaluista. Työelämässä varsinkin näitä ristiriitoja tuli,kun itse on tottunut aina myöntämään virheensä ja toinen on vierittänyt sitten omatkin virheensä minun syyksi. Sen takia olen vaihtanut työpaikkaakin. Riitelyä en jaksa työpaikassa. Riitoja on erilaisia ja niihin tarvitsee omat lähestymistapansa. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p