Siirry pääsisältöön

Rentoa joulusiivousta ja koristelua

Stressitöntä jouluun valmistautumista! 

Kaupallisessa yhteistyössä Tokmanni.


Jouluun valmistautuminen on osalle stressaavaa aikaa. Pitäisi siivota lattiasta kattoon ja vaihtaa jouluverhot. Saunakin pitäisi pestä. Koita siinä nyt etsiä oikeanlainen joulufiilis ja se joulun tunnelma, kun stressaat valmiiksi pelkästään sitä, että pitäisi siivota jouluksi. Lisäksi netti on pullollaan toinen toistaan kauniimpia koristeita. Itsellä pyörii kaapissa ne ikivanhat koristeet, joihin aika on tehnyt tehtävänsä ja ne ovat menettäneet jo loistonsa. Kerron teille salaisuuden! Jouluun valmistautuminen voi olla stressitöntä, kun jätät kaikki tehtävälistat unholaan ja hankit pari siivousvälinettä, sekä muutaman koristeen saman katon alta! Ja tästä voit selvitä muutamalla eurolla.

Muutamalla siivousvälineellä ja yhdellä pesuaineella selviää joulusiivouksesta

Joulusiivouksen ei tarvitse olla ylitsepääsemätön vaikeaa ja stressaavaa. Annan vinkin! Yhdellä pesuaineella voit pestä saunan, lattiat, keittiön tai pesua kaipaavat matot. Mäntysaippua on minun salaisuus. Tai en tiedä onko se salaisuus, koska uskon tämän pesuaineen löytyvän aika monen suomalaisen kodista. Mäntysaippua on perinteinen yleispesuaine, jonka käyttömahdollisuudet ovat periaatteessa rajattomat. Lisäksi hinta-laatusuhteeltaan mäntysaippua sopii kenen tahansa kodin pesuaineeksi. Tokmannin Iisi mäntysaippua on riittoisa. 2 litran pullosta riittää pitkäksi aikaa ja siitä on iloa kodin puhdistuksessa vielä joulun jälkeenkin. Mäntysaippua tuo myös tuoksullaan kotiin joulun tunnelmaa. Havupuun tuoksu herättelee viimeistään sen uinuvan jouluihmisen. Jos jostain syystä kotiin ei pysty hankkimaan aitoa ja elävää joulukuusta, niin pyyhkäise jouluaattona kodinpintoja mäntysaippualla. Kotiin laskeutuu hento havupuun tuoksu. 


Kissataloudessa kissankarvoja kerääntyy mitä ihmeellisempään paikkoihin. Meillä kissankarvoja löytyy mm. sälekaihtimien välistä. Lisäksi talven tullessa pölyä muodostuu enemmän. Joulun tullen haluaisi, että joka nurkka olisi pölytön ja pölyjen putsaus olisi vaivatonta. Tutustuin ensimmäistä kertaa lampaanvillasta tehtyyn pölyhuiskaan. Olen käyttänyt aiemmin tekokuiduista tehtyä pölyhuiskaa ja totesin, että en ymmärrä sen agendaa, ja jatkuvasti muovista valmistettu varsi katkesi. Lampaanvilla kerää itseensä pölyä tehokkaammin ja se on helppo pitää puhtaana. Lampaanvillasta valmistetulla pölyhuiskalla saa aroiltakin pinnoilta pölyn pois. Tykästyin itse tässä pölyhuiskassa vankkaan bambusta valmistettuun varteen, joka tuntuu kädessä vankalta ja jonka kanssa on helppo toimia. Säleikaihtimien välit, elektroniikka laitteiden pinnat ja mahdolliset koriste-esineet on helppo putsata tällä pölyhuiskalla.


Toinen kodinpintojen puhdistukseen ja pölyjen putsaukseen on mikrokuituliina. Oiva ja edullinen väline. Värilliset mikrokuituliinat voi jaotella eri huoneiden mukaan. Punainen kylpyhuoneen tai vessojen pinnoille, sininen keittiöön, keltainen olohuoneeseen ja vihreä makuuhuoneeseen tai valitse itse värit oman mielesi mukaan eri huoneisiin! Mikrokuituliinoja käytän itse kuivana tai nihkeänä. Riippuen kuinka likainen pinta on. Liinat voi pestä siivouksen jälkeen 60 asteessa.


Joulusiivous sujuu, kuin tanssien muutamalla välineellä. Oikeanlainen moppi, yksi pesuaine, pölyjen pyyhkimiseen lampaanvillainen pölyhuiska ja jos on tarvetta pyyhkiä pintoja hieman kostealla/nihkeällä välineellä, niin valitse mikrokuituliina. Joulusiivouksesta ei tarvitse tehdä itselle stressaavaa ja, kun hankkii välineet yhdestä liikkeestä, niin myös joulun jälkeen siivous on miellyttävää.

Joulutunnelman saa luotua muutamalla koristeella ja kynttilöillä


Toiset tykkää rönsyilevästä, runsaasta koristelusta jouluna. Myönnän, että olen itsekin ollut sellainen ja olen koittanut keskittää koristelun muutamaan kauniiseen koristeeseen. Jos koristeet eivät ole sinun juttusi, mutta haluat tunnelmoida joulua, niin valitse muutama erivärinen kynttilä. Instastoryn puolelle laitoinkin videon Tokmannin runsaasta kynttilävalikoimasta.


Kotikulta on yksi Tokmannin omista brändeistä ja olen ostanut Kotikullan kynttilöitä erilaisiin tilanteisiin, tai ihan vaan tunnelmaa tuomaan. Kynttilät palavat kauniisti ja kun muistaa, että veto ei käy mistään, niin välttyy myös siltä että kynttilät eivät valuta steariinia. 

Erilaisilla valoilla ja koristella saat esimerkiksi joulupöytään kauniin asetelman. Laitoin pöydän keskelle muutaman kynttilän, joulukuusen koristeiksi tarkoitetut sydämet ja joulupallot  kynttilöiden sivuille. Yksinkertaista ja kaunista. Lisäksi löysin Tokmannista Kotikullan valkoisen pöytäliinan, jossa on hopeiset yksityiskohdat. Tämä liina sopii myös mainiosti uuden vuoden juhlallisuuksiin. Kynttilän värejä muuttamalla ja vihreät joulupallot pois jättämällä, uuden vuoden pöytäkoriste on valmis! 9,99€ pöytäliinasta ei ole muuten paljon! 



Tokmannin valikoimassa on myös Kotikullan  jäljitelmä lampaantaljoja. Nämäkin taipuvat moneen. Lapselle pulkkaan, kotiin sisustuselementiksi, tuolin eteen, sohvalle tai tuolille. Itse asettelin tuolin selkänojalle tämän ja mietin miten ihanat nämä olisikin joulun aikana tuolilla. Lisäksi yhteen tai kahteen tuoliin voisi viritellä jouluvalot tuomaan tunnelmaa. Näitä on muuten erivärisinä saatavilla, joten joka kotiin varmasti löytyy omansa.


Kotikullan valikoimassa on runsaasti myös erilaisia valosarjoja. Ledvaloja, ulkokäyttöön erilaisia valosarjoja, köynnöksiä ja oikeastaan ihan mitä tahansa etsitkään. Jouluvalot on ainakin itselle todella tärkeässä osassa jo ennen joulua. Valot tuovat tunnelmaa ja luovat lämmintä valoa harmaaseen alkutalveen. Valoja voi ripustaa kodissa ihan minne itse haluaa. Tai asetella kirjahyllyyn, ikkunaan, pöydälle tai vaikka riippumaan oveen. Lisämaustetta saat valoilla johonkin yksittäiseen koristeeseen. Minä asettelin Kotikullan valot ripustettavaan metalliseen tähteen, jonka laitoin kirjahyllyä koristamaan. Illan tullen näyttää siltä, kun tähti loistaisi ja se luo kauniin varjon seinälle.


Joulutunnelman luominen on osa joulua ja minulle tärkeintä siinä on se, että sen voi luoda muutamalla jutulla. Alan tunnelmoimaan joulua hyvissä ajoin ja pyrin tuomaan valoa ja loistetta kotiin sellaisilla koristella jotka eivät ehkä ole kaikkein jouluisimmat, vaan ajattomia ja toimivat ennen joulua, jouluna ja myös pitkälle joulun jälkeen. Valot, kynttilät ja kauniit yksinkertaiset koristeet, joissa kuitenkin on joku juttu. Niillä alkaa minun jouluun valmistautuminen. Nämä kaikki kuvissa näkyvät tuotteet on hankittu yhdestä liikkeestä. Tokmannin verkkokaupasta tai kivijalka myymälästä löytyy tuotteet siivoukseen ja koristeluun. Joulukauppa josta löytyy kaikki tarvittava jouluun. 

Kommentit

  1. Enpä ole tullut ajatelleeksi, että mihin kaikkeen mäntysuopa sopisikaan. Luonnontuote vielä. Tämähän vähentäisi omia pesuainevarastoja huomattavasti, jos käyttäisi yhtä pesuainetta viiden sijaan. Kauniita koristeita muuten Tokmannilla. Täällä meillä päin ei ole vaan kovin lähellä Tokmannia, mutta voisi katsoa millainen verkkokauppa tarjonta on. Kiva joulumainos ainakin tällä yrityksellä. Lämminhenkinen.

    -Milla-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäntysuopa on kyllä kätevä yleispesuaine! Oma suosikki juuri sen takia ja tosiaan luonnonmukainen tuote. Ei maksa paljoa ja tuo Tokmannin Iisi mäntysaippua on riittoisa ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Näin myös muutama päivä sitten ensimmäistä kertaa tuon Tokmannin joulumainoksen ja on kyllä tosi ihana. Tykkäsin myös! :) Ihanaa joulun odotusta sinulle Milla.

      Poista
  2. Loistava vinkki tuo mäntysaippua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös! Monipuolinen yleispesuaine, joka sopii melkeinpä jokaiselle pinnalle kodissa. Tykkään kyllä itse kovasti! Tuoksukin on ihanan metsäinen.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p