Siirry pääsisältöön

Korealainen kosmetiikka ihonhoidossa

Miten löysin korealaisen kosmetiikan?

Kaupallinen yhteistyö Beautyko.fi

Tutustuminen korealaisen kosmetiikan ihmeelliseen maailmaan alkoi Holika Holikan tuotteista. Itseasiassa Holika Holikan tuotteita löytyy ainakin Hyvinkään Citymarketin kosmetiikka-osastolta, joten kannattaa käydä vilkaisemassa sen oman lähikaupan hylly löytyykö sieltä millainen tarjonta korealaisen kosmetiikan saralta. Korealainen kosmetiikka on mielestäni ollut aina korkealaatuista, toimii erilaisille ihoille ja ainakin minulla, sekä minun iholla ne ovat myös tuoneet tuloksia ja auttaneet mm. sekaihon/rasvaisen ihon hoidossa. Toki tämä vaati monen eri tuotteet testaamista ja niiden oikeiden tuotteiden löytämistä. Kaikki ei vaan millään voi toimia kaikkien iholla. 

Oma 10-vaiheinen ihonhoitorutiini!

Korealaiseen kosmetiikkaa kuuluu 10-vaiheinen ihonhoito rutiini. Itsekin olen saanut blogin alku aikoina kysymyksiä, että oikeasti kymmentä erilaista tuotettako sieltä kaapista pitäisi löytyä tätä varten. Purkki määrät kuulostavat hirveältä ja ihonhoito kuulostaa kamalan vaivanloiselta. Itse en tee tätä rutiinia päivittäin, enkä edes joka viikko. Silloin, kun itse tutustui korealaisen kosmetiikan saloihin, kymmenen vaiheeseen ihonhoito rutiinin ja eri tuotteisiin, niin olin ihan pyörällä päästäni. Oikeasti tuo 10-vaiheinen ihonhoito rutiini on simppeli, kun sen tekee pari kertaa ja ajattelee maalaisjärjellä. Ja tämä kyseinen malli on se mitä itse käytän.
Lyhykäisyydessään se menee näin:

1. Puhdistetaan kasvot öljypohjaisella putsarilla. 
Epäpuhtaudet saa meikin lisäksi kyytiä, joten vaikka et meikkasi, niin voit silti putsata ihon!

2. Kaksoispuhdistus. Eli seuraavaksi iho putsataan geelipohjaisella tai vaahtomaisella putsarilla. Tällä putsauksella viimeistään ne epäpuhtaudet ja lika saa kyytiä.

3. Oma suosikki eli kuorinta. Kuori iho. Tässä voit valita tuotteeksi hellävaraisesti kuorivan tuotteen. Itse suosittelisin tätä mustaa sokeria ja mansikkaa sisältävää Skinfoodin kuorintaa. Kuollut ihosolukko saa kyytiä ja samalla kyseinen kuorinta myös kosteuttaa.

4. Kuorinnan jälkeen on hyvä käydä iho läpi kosteuttavalla kasvovedellä.

5. Kasvoveden jälkeen ihoa hellitään hoitonesteellä. Ja tähän minulla on suositella omaa suosikkituotetta, joka sisältää avokadoa. SKINFOOD Premium Avocado Rich Essence. Kosteuttaa ja hoitaa varsinkin kuivaa ihoa. 

6. Seuraavaksi levitetään seerumi. Valitse sellainen seerumi joka vastaa juuri sinun ihon tarpeita. Tarvitseeko se kosteutusta? Onko sinulla epäpuhtauksia ja tarvitset niiden hoitoon täsmähoitoa?

7. Seuraavaksi vuorossa sheetmask eli kangasnaamio. Seerumin päälle voi siis levittää kangasnaamio. Tähän sama vinkki, kun edelliseen. Valitse kangasnaamio joka sopii sinulle. Omien tarpeiden mukaan. Beautykon valikoimissa on Eyenlipin naamioita ja todennäköisesti jokainen löytää sieltä oman suosikkinsa. Pääset tutustumaan valikoimaan tästä.

8. Kun seitsemännen kohdan naamion hoitavat aineet on naamion pois ottamisen jälkeen kevyesti taputeltu iholle, niin vuorossa on silmänympärysvoiteen levittäminen. Itsellä on tällä hetkellä käytössä Eyenlipin ihana etanaseerumia sisältävä silmänympärysvoide. Kyseinen tuote uudistaa ja korjaa ihoa. Itse olen huomannut, että oma silmänympärysiho on pysynyt kimmoisana ja ei ole kuivunut. Lisäksi tummat silmänaluset ovat poissa. 

9. Silmänympärysvoiteen jälkeen tulee kosteuttava emulsio tai voide. Tämä lukitsee ihoon muut jo levitetyt tuotteet ja pitää ihon kosteustasapainon kohdillaan. 

10. Viimeisenä levitetään yövoide/kosteusvoide. Tämä viimeistelee kokonaisuuden ja yöllä vaikuttavat aineet pääsevät tekemään taikojaan, kun nukut. Voin melkein vannoa, että säännöllisesti tätä ihonhoito rutiinia, kun noudatat niin huomaat edes jonkinlaisen eron iholla. 

Tämä versio on siis tarkoitus tehdä illalla. Aamulla/päivällä tehtävässä rutiinissa voib jättää tarvittaessa ainakin kuorinnan pois tai myös sheetmaskin ja tottakai tuon yövoiteen. Yövoide tulisi korvata CC-voiteella tai UV-säteiltä suojaavalla voitella ja tähän voi käyttää sitten vaikkapa aurinkovoidetta.

Kuten sanoin, niin maalaisjärki. Oikeat omalle iholle sopivat tuotteet tekee tästä ihonhoitorutiinista helpon.  Haluan myös muistuttaa, että ihoa voi hoitaa myös liikaa. Jos sinun ihosi on oikeasti hyvässä kunnossa ja tuntuu sinusta sellaiselta, että se ei tarvitse mitään kosteutusta tai muuta hoitoa, niin pidä välipäiviä ihonhoidosta. Liiallinen ihonhoito ei ole myöskään hyvä juttu, eikä myöskään hyödytä millään tavoin ihoa.

Kolme suosikkia

On päiviä jolloin ei yksinkertaisesti jaksa mitään erityisiä taikoja tehdä iholle tai laittaa iholle mitään kasvovoiteita. Silloin valitsen kangasnaamion. Olipa aamu tai ilta, niin sheemask toimii. Olen maininnut muutaman kerran, että tykkään käyttää välillä sheetmaskin jääkaapin kautta. Mikäpä olisi ihanampaa, kun viilentävä kasvonaamio huonosti nukutun yön jälkeen jolloin tuntuu, että kasvot ovat turvonneet kuin pullataikina. Kasvonaamio toimii hyvin myös ennen meikkaamista! Muistat vaan, että annat sheetmaskissa olevan seerumin imeytyä kunnolla ihoon. Eyenlipin kasvonaamiot on hinta-laatusuhteeltaan parasta mitä tiedän. Omia suosikkejani ovat mm. 
Lohiöljyä sisältävä naamio, joka kosteuttaa ja auttanut itsellä mm. punoittavaan ja ärtyneeseen ihoon. Toisena voisin mainita appelsiiniuutetta sisältävän sheetmaskin, joka on omien aamujen suosikki naamio. 




Jos haluan vähän pidemmän kaavan kautta mennä ja antaa ekstra kosteutusta iholle aamuisin tai iltaisin, niin valitsen yleensä nämä tuotteet. Eyenlipin kosteuttavan kasvovoiteen, joka on yksi suosikki tuotteista. Itselläni toimii erinomaisesti meikin alla ja iho tuntuu sekä näyttää koko päivän kauniilta. Etanaseerumia sisältävä voide nimittäin auttaa ihoa uudistumaan ja jos kärsit iholla olevista vaurioista (esimerkiksi epäpuhtauksista johtuvista), niin tämä voide voisi olla sinulle sopiva. Itse olen huomannut, että hillitsee oman sekaihon rasvoittumista ja siksi tämä varmaan onkin mainio tuote myös meikin alla, koska iho ei ala heti aamupäivästä kiiltämään. Olisin tarvinnut tätä voidetta ehdottomasti 2004-2005 vuosina, kun ihoni oli todella tulehtuneessa tilassa ja epäpuhtauksia täynnä. 




Kolmas tuote tai oikeastaan kaksi tuotetta jotka haluan mainita, kun hoidan ihoani iltaisin ovat avokadotuotelinjan kaksi tuotetta. Täällä jo kertaalleen mainittu Skinfoodin hoitoneste toimii aamuisin ja iltaisin. Levitä tätä iholle ennen yövoidetta. Avokado on tunnettu sen syväkosteuttavasta vaikutuksesta ja itsehän rakastan avokadoa myös ruoanlaitossa. Kyseisessä hoitonesteessä on avokadoa JOPA 25%. Ja se on oikeasti paljon. Jos ihosi ei ole erityisen kuiva tai tuntuu siltä, että et tarvitse lisää kosteutusta tai hoitoa iholle, niin olen itse tehnyt havainnon, että pelkästään tämäkin tuote riittää aamuihin ja iltoihin. Mutta jos haluat hemmotella ihoa ja kärsit erityisesti kuivasta ihosta, niin valitse rinnalle Skinfoodin kosteusvoide. Tämä on yksi lemppari jota käytän yövoiteena. Ja mies käsirasvana. Mies luuli tätä tuotetta siis käsivoiteeksi, kunnes kerroin että tätä on tarkoitus laittaa kasvoille. Toimi muuten hyvin myös käsivoiteena, varsinkin kuiville käsille. Kyseinen voide sisältää avokadoa 35%. Paksun koostumuksen omaavana voiteena olen itse käyttänyt tätä vain iltaisin. Omalle iholle riittää aamuisin tuo Eyenlipin etanaseerumia sisältävä kasvovoide. 




Korealainen kosmetiikka toimii monelle erilaiselle iholle/ iholla oleville ongelmille joihin haluaa hoitoa. Minulla on myös Beautykon verkkokauppaan alekoodi jolla saat Eyenlipin ja Skinfoodin tuotteista -20% hinnasta pois. Käytä kassalla koodia mervipartanen, niin alennus näkyy loppusummassa. Käy tutustumassa Beautykon valikoimaan.

Käytätkö sinä korealaista kosmetiikkaa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p