Siirry pääsisältöön

Minne kesä katosi?

Kesäkuun ja Heinäkuun suosikit!


Tämä kesä on mennyt hirveän nopeasti ja tuntuu osittain siltä, että aivan kuin kesä ei olisi huonojen ja kylmien ilmojen takia oikein alkanutkaan. Toukokuussa olin viimeisiä päiviä töissä ja pidin muutamat ylitöistä kertyneet vapaat ennen työsopimuksen päättymistä. Kesäkuun alussa jäin virallisesti työttömäksi ja ajattelin heti, että lomailen hetken. Ylitöitä tuli tehtyä reippaasti keväällä ja kotona kävin pyörähtämässä ja taas mentiin. Ja ai, että miten olen nauttinut, että on saanut vain olla ja katsoa Netflixistä jotain ja lukea. Töitä on silti haettu aktiivisesti ja muutamat hakemukset laitettu eteenpäin. Alkaa ollakin jo sellainen olo, että voisi palata takaisin sorvin ääreen ja saada arjesta taas kiinni. Mutta se oikea työpaikka vielä puuttuu ja tulee varmasti vielä vastaan ajan kanssa. 

Hämärät ja sateiset aamut


Sadepäivinä on tullut laitettua näin PartyLiten konsulttina kynttilöihin tuli ja nautittua aamukahvit kynttilänvalossa. Ensimmäiset päivät kesäkuussa olivatkin sateisia ja pimeitä ja niitähän riitti myös heinäkuussa ja tänäänkin taas sataa. Kynttilöitä tulee poltettua myös itselläni kesällä, vaikka ovatkin ehkä enemmän syksyn ja talven juttu ja sesonki alkaakin heti pimenevien iltojen saapuessa. Pääset tästä linkistä tutustumaan minun PartyLiten sivuihin facebookissa: https://www.facebook.com/partylitekonsulttimervipartanen/

Aamukahvi parvekkeella 

Mikä on ihanampaa alkukesällä, kun ensimmäiset auringonsäteet aikaisin aamulla ja iso kuppi kahvia. Linnut laulaa ja ei ole mihinkään kiire. Nautin muutamana aamuna aamukahvit viiden jälkeen aamulla, kun Matti lähti töihin ja itse jäin miettimään mitähän sitä päivän aikana oikein keksisi. 

Sisustaminen ja uusi järjestys 

Rakastan sisustamista ja olenkin tässä viime aikoina halunnut uutta järjestystä asuntoon. Pitkän aikaa mietin millaiselta makkarin sänky näyttäisi toisinpäin käännettynä ja ikkunaa vasten. Myös olohuoneeseen hankin Wishiltä peuratarran seinälle ja sitä viriteltiinkin pikkusiskon kanssa seinälle eräs aikainen aamu. Seuraavana alankin "marittamaan" kaiken. Ehkä elämä välillä kaipaa uutta järjestystä ja itsellä on se vaihe menossa. Heijastuneen tämä vaihe varmaan tähän työpaikan sisällä olleeseen draamaan mitä oli syksystä 2016 tähän kevääseen 2017. 

Kissat 💓

Myös kissat ovat kuuluneet vahvasti tässä kotona ollessa tähän kesään. Meillä on itämainen lyhytkarva Legolas ja sekarotuinen (maatiaisen ja Maine Coonin sekoitus) Niilo. Niin erilaiset, mutta luonteet kissoilla natsaa yhteen ja tahmaisen alun jälkeen ovat erottamaton pari. Legolas tuli meille 2016 helmikuussa ja Niilo onkin ollut meillä 2014 toukokuusta ja on enemmän se minun "vauva". Pitäneen tehdä postausta molemmista perheenjäsenistä erikseen, niin pääsette tutustumaan tähän kaksikkoon lähemmin. 

Terassi elämää 

Aurinkoinen päivä. Terassi. Ehkä joku hyvä kirja ja lasillinen viiniä tai karahvi vettä. Rusketuin ihan kiitettävästi alkukesästä ja en edes mitenkään tarkoituksella ottanut aurinkoa. Terassilla on tullut vietettyä kiitettävästi aikaa ja kissatkin ovat nauttineet niistä harvoista lämpimistä ja aurinkoisista päivistä. Terassin kuntoon laittaminen ja kesäkukkien hankkiminen oli heti mielessä jo toukokuussa, kun ensimmäisistä lämpimistä päivistä päästiin nauttimaan. Hankin muutaman tähtisilmän, jotka totesin jo viime kesänä toimiviksi kukiksi ja ovat todella helppo hoitoisia. Luonto on pitänyt tänä kesänä myös huolen kastelusta. Myös basilika ja pari kirsikkatomaattia ovat olleet vahvasti meidän terassin ilostuttajat. Ja näkyneet myös meidän tämän kesän ruoan laitossa! Pimenevät illat ovat olleet myös se juttu minulle, kun saa laittaa kynttilöitä tuomaan valoa!

Pari reissua 

Kesään kuuluu myös ehdottomasti myös matkailu. Kauemmaksi ei tänä kesänä oikein taaskaan voi lähteä, kun toinen osapuoli on töissä. Käytiin kuitenkin juhannuksena Saimaan rannalla muutama yötä mökkeilemässä ja heinäkuun puolessa välissä Tallinnan risteily heittämässä uudistuneella Silja Europalla. Elokuussa tulee heitettyä vielä Jyväskylässä yhden yön hotellireissu, kun on tiedossa PartyLiten konferenssi. Se joka vuotinen kohokohta! Ai niin! Käytiinhän me päivä reissulla Matin taatan mökillä ja Ikaalissa Matin mummoa moikkaamassa. Isovanhempiahan käydään moikkaamassa vielä, kun voidaan. Itsellä siihen ei enää mahdollisuutta ole ja Matille usein marmatankin, että pitäisi käydä moikkaamassa hänen isovanhempiaan.

Uusi meikkityyli

Eyeliner. Minun pahin vihollinen. Muutamaan kertaan olenkin täällä kirjoitellut kuinka vihaan eyelineria. Sen levittäminen on tuskaa. Kauniin tasaisen viivan tekeminen on tahtojen taisto. Mutta kuinkas kävikään. Jolieboxista ilmestyi nätti metallinsävyinen turkoosi eyeliner ja päätin, että nythän minä opettelen miten sitä käytetään. Täydellisestihän sitä en osaa vieläkään levittää, mutta voiton puolella tässä hommassa jo ollaan selvästi. Lisäksi tuo turkoosi väri on ihan minua! Musta eyeliner ei ehkä olekkaan se minun juttu, vaan värilliset. Antaa kivaa särmää tyyliin ja riittää pelkkä eyeliner ja ripsiväri näin kesällä! 

Värittäminen 

On kuulunut vahvasti minun elämään jo pari vuotta ja loppua ei näy. Kehistystä sen sijaan oman tyylin hakemissa näkynyt ja voi sanoa, että nyt ollaan värittämisessä siinä vaiheessa, että oma tyyli on löytynyt ja poikkeaa täysin toisten väritystyyleistä. Itse olen rönsyilevä ja käytän paljon kaikkea oheisjuttua värikynien ohella värittämiseen. Glitteriä ja glittertarroja. Mutta se on sitä mistä minun tyyli koostuu. Myös värittämisen ilo on löytynyt uudestaan monen kuukauden jälkeen. Voisin taas tässä mainita, että oikeasti tuo työpaikka missä olin vei kaiken ilon ja olin varmasti osaksi myös niin uupunut, että en jaksanut enää muuta tehdä, kun nukkua viikonloppuisin. 

Ruoka


Tänä kesänä tein ensimmäisen kerran Enchiladoja. Kirjoitetaankohan sitä edes noin. No, mutta kuitenkin. Ja tästä ruoastahan tuli ihan hitti. En edes enää muista kuinka monta kertaa olen vääntänyt tätä ruokaa tämän kesän aikana. Myös uusia perunoita ja kalaa on ollut ruokalistalla. Ja toinen vahva hallitsija on meidän ruokalistalla ollut itsetehdyt hampparit. Nam.

Vanhat tavat eivät avaa uusia ovia!

Tämän totesin tässä hiljattain ja sen takia en aio palata vanhaan. Tein jo hyvissä ajoin selväksi, että en enää palaa samaan firmaan töihin. Huono työilmapiiri, työpaikka kiusaaminen ja pompottelu saivat minut loppuun palamaan tämän 10 kuukauden työrupeaman jälkeen. Jatkuva esittäminen työpaikalla, että kaikki on ihan ok saivat loppujen lopuksi minut vihaiseksi ja olenkin tyytyväinen, että määräaikainen työsopimus päättyi kesäkuun alussa. Nyt suunnitelmissa on löytää työpaikka missä saa tehdä sitä mitä oikeasti osaa ja työilmapiiri on toista luokkaa. Enkä aio tinkiä tästä. Kenenkään ei pitäisi tehdä töitä rahan takia ja polttaa itseään loppuun huonossa työpaikassa. Oma terveys pitää laittaa kaiken edelle! Työilmapiiri on tärkeä. Olethan työpaikalla kuitenkin ison osan päivästä arkena ja osa jopa viikonloppuisin.

Tässäpä oli kesäkuun ja heinäkuun jutut mitkä jäi ensimmäisenä mieleen. Voisi tehdä jatkossa samanlaisia postauksia. Pysyy itsekin ajan tasalla mitä sitä onkaan omassa elämässä tapahtunut. Vai mitä sinä olet lukijana mieltä tämän tyyppisistä postauksista ja kiinnostaako se toisen elämä niin paljon, että jaksaa tämmöisiä lätinöitä lukea? Ihanaa elokuuta joka tapauksessa kaikille. Aurinkoisia päiviä loppukesälle toivoo allekirjoittanut. 😉




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p