Siirry pääsisältöön

Maistuvia hummuksia ja vähän muutakin!

Baban Hummukset testissä! 

Voitin lokakuun alussa tornillisen hummuksia ja baban ihania falafelpyöryköitä. Olen ensimmäisen kerran maistanut hummusta vuosia sitten. Nyt, kun vegaanisuus on enemmän pinnalla, on varmasti myös ihmisetkin tietoisempia mitä hummus on. Silloin, kun itse tutustui itse tehtyyn herkulliseen hummukseen ei minulla ollut hajuakaan mitä maistoin. Myönnetään. Olin silloin skeptinen kaikille uusille mauille, vaikka olin juuri valmistunut elintarvikealalta. Elintarvikeala ei siis tarkoita sitä, että olen kokki. Vaikka näin usein mielletään. 

Hummus on siis kikherneistä valmistettua tahnaa ja sisältää kikherneiden lisäksi myös tahinia eli seesaminsiementahnaa. Oman maun mukaan hummusta tietysti voi myös maustaa erilaisilla mausteilla ja laittaa joukkoon valkosipulia sekä sitruunamehua ja öljyä. Itse en ole hummusta koskaan valmistanut, vaan omat hummukset on tullut ostettua kaupan hyllyltä. Hummusta voi käyttää kastikkeen tapaan pyöryköille (tässä tapauksessa falafel), pitaleivän levitteenä, dippinä jne. Itse tykkään käyttää leivän päälle levitettynä hummusta. Herkkua! Mutta mitäs kaikkea pääsin maistelemaan.

Baba Hummus 

100% vege ja gluteeniton. Tätä olen maistanut aiemminkin ja tykkään kovasti leivän päällä käyttää tätä hummusta. Todella pehmeä koostumus, joka sulaa suuhun ja jos et ole ennen maistanut hummusta, niin tässä on erinomainen perus hummus, jossa ei ole mausteita liiaksi, vaan hummuksen aito maku. Suosittelen! Baba hummuksen ainesosat.

Baba Chili Hummus

SUOSIKKI! Tämä hummus on myöskin 100% vege ja gluteeniton. Mielestäni vielä pehmeämpi koostumus, ja kuten omassa tekstissä luonehdin tätä hummusta, kuin leiskuva ilotulitus, joka saa hymyn huulille ja saa ensi maistamisella haluamaan lisää. Chili hummus ei ole liian tulinen, vaan pieni tulisuus tulee jälkimakuna ja antaa potkua hummukselle. Tässä maistuu myös mausteet ja jos tykkää hieman tulisemmasta vaihtoehdosta, niin ehdottomasti valitse tämä hummus! Chili hummuksen ainesosat.

Baba Olivinade 

Aiemmin en ole tätä maistanutkaan. Tuoteessa on kananmunankeltuaista, joten ei ole täysin vegaaninen tuote. Mutta sopii kuitenkin vegetaristiseen ruokavalioon. Pehmeä koostumus ja voimakas maku! Itse en pidä mustista oliiveista, mutta tässä hummuksessa on käytetty vihreitä oliiveja ja sen maistaa. Varmasti oliivien ystäville maukas vaihtoehto ja itse käyttäisin leivän päälle levitteenä tai dippinäkin. Baba Olivinade ainesosat.

Baba Ganoush 

Gluteeniton ja maidoton, sopii vegetaristiseen ruokavalioon. Sisältää myös kananmunankeltuaista. TODELLA pehmeä hummus, josta erottuu paljon erilaisia makuja. Nousi miehenkin suosikiksi tämä. Ehdottomasti saatava lisää tätä! Savustettu munakoisotahna, joka sopii salaateille, liharuoille ja sekä maustetun kalan kanssa. Baban sivuilla kerrotaan, että on erityisen hyvää vaaleiden leipien kanssa ja käy ciabattan tai pitaleivän kanssa, Suosittelen lämpimästi. On kyllä herkkua ja sopii esimerkiksi itsetehtyjen lihapullien kanssa. Testattiin eilen! Baba Ganoush ainesosat.

Baba Tahini 

Tätä ei vielä testattu, koska haluan kannessa olevan reseptin mukaan testata tämän! Vaikka tahini onkin käyttövalmis ihan purkista suoraan, mutta ajattelin testata tämän salaatinkastikkeena. Varmasti hyvää! En epäile. Tämä on myös lisä- ja säilöntäaineeton. Baba Tahinin ainesosat.

Baba Harissa 

En ole tätä aiemmin maistanutkaan ja mistä olenkaan jäänyt paitsi! Olen tulisen ruoan ystävä. Ensimmäisen kerran tulista ruokaa maistoin melkein 20-vuotta lapsena ja siitä asti tulisuus ja mausteisuus ruoassa on kulkenut mukana. Mutta jos olet varovainen tulisten ruokien kanssa, niin suosittelen myös tässä kohtaa olemaan varovainen. 😀 Baban harissaa maistaessa saat varmasti ilotulituksen aikaan suussasi. Tulisuus potkaisee kunnolla heti ensimmäisellä maistamisella. Jos haluaa syödä pelkkää harissatahnaa, niin mikäs siinä, mutta suosittelen tekemään majoneesin tai hummuksen joukkoon. Itse kokeilin alkuun syödä tahnaa falafelpyörykkään pyöräytettynä, mutta totesin, että sekoitan Baban hummuksen joukkoon, että maistan muutakin, kun tulisen mauan! Varmasti saa makua ruokiin, kun tätä laittaa joukkoon. Tätäkin siis saatava lisää omaan kaappiin! Baba Harissa ainesosat.

Baba Bataatti Falafel ja Baba Falafel 

Gluteeniton, vegaani sekä lisä-ja säilöntäaineeton pyörykkä. Olen maistanut vaikka minkälaisia falafelpyöryköitä ravintolassa työskennellessä sekä kouluissa kasviruoka vaihtoehtona. Suoraan sanottuna kaikki ne valmispyörykät ovat olleet, kuin pahvia söisi. 

Mutta Baban bataatti ja baba falafel nostavat falafelit aivan uudelle tasolle. Ja pelkästään hyvällä tavalla. Koostumus on pehmä molemmissa pyöryköissä ja nämä pyörykät maistuvat oikeasti hyvälle ja maut ovat tasapainossa. Varmasti tahinikastike toimisi näiden pyöryköiden kanssa mainiosti! Ylimääräiset lisä-ja säilöntäaineet puuttuvat, joten tietää, että näitä syödessä syö maukkaita falafelpyöryköitä ilman mitään konstailuja.  Baba Falafel ainesosat. Baba Bataatti Falafel ainesosat.

Jos et ole kokeillut hummusta aiemmin, niin nyt kannattaa. Hummus on monipuolinen tahna, joka sopii moneen eri käyttötarkoitukseen. Ja Baban tuotteita myydän ympäri Suomen. Lähimmät jälleenmyyjät löydät täältä: Jälleenmyyjät. 

Kommentit

  1. Hummus olikin itselleni aivan vieras juttu. Täytyykin maistaa :) Mukavaa torstaita Sinulle. Kiva, kun tulit osallistumaan blogini kilpailuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi. Sopii liha-ja kasvisruokien kanssa. 💎💖 Ihanaa löytää uusia blogeja seurattavaksi. 👌😊

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p