Siirry pääsisältöön

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta 

Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä?

AEG Comfortlift-alataso 

Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mekanismiin, jolloin se olisi heti jumissa. Ei ole ja ei jää. Lisäksi minun mielestäni jokaisen tehtävä on pitää astianpesukoneesta sen verran huolta, että muistaa kaikki siivilät tyhjentää ja ostaa kaupasta silloin tällöin astianpesukoneeseen tarkoitettuja pesutiivisteitä ja kone päälle, jolloin aine puhdistaa koneen (toki tyhjillään pitää koneen olla). Lisäksi alakori on helposti muunneltavissa ja saa isommankin kattilan peseytymään astianpesukoneeseen.

Taso laseille ja mukeille (myös jälkkärikulhot menee tähän tasoon) 

Tämän tason koen myös parempana, kuin entisen astianpesukoneen lasikorin. Tähän koriin saa helposti myös viinilasit peseytymään ja kirkasta tulee. Lisäksi lasikoriin mahtuu paljon mukeja ja laseja. Lisäksi tälle tasolle saa helposti jälkiruokakulhot ja taso on myös muokattavissa. Plussaa taas siitäkin.





Aterintaso 

Itse pidän PALJON enemmän tästä aterintasosta, kun aterinkorista. Testausjaksolla on huomannut, että mahtuu paljon lusikoita, haarukoita sekä myös lastat ja kauhat paremmin tälle tasolle, kun vanhanaikaiseen aterinkoriin. Lisäksi ei yhtään likaista aterinta tai kauhaa ole astianpesukoneesta löytynyt pesun jälkeen. Verrattuna taas siihen vanhaan aterinkoriin, jossa lusikat saattoi jäädä useinkin likaiseksi, kun nojasi toiseen lusikkaan. Tässä kaikki ovat erillään ja voi taas sanoa, että puhdasta tulee! Ja kuten tuossa aiemmin mainitsin, niin myös lastat ja kauhat mahtuu tälle tasolle. Entisen koneen aikaan usein mietti, että mihin sen lastan laittaa koneessa, koska lasikorissa oli liian isoja rakoja, jolloin usein löysi sen lastan likaisena lautaskorista. Nyt ei ole enää ongelmaa tässäkään. 

Muut ominaisuudet

Hauskana ominaisuutena pidän tuota merkkivaloa, joka syttyy punaisena kun kone on päällä ja, kun kone on pessyt astiat syttyy vihreä valo. Lisäksi ehdottomasti yksi hyvistä piirteistä koneessa on myös se, että ohjelman päätyttyä kone avaa itse itsensä ja näin ollen astiat kuivuu luonnollisesti. Myöskään mitään nappuloita ei tarvitse painella kiinni laittamisen suhteen, kunhan muistaa laittaa vesihanan kiinni. Pidän myös siitä, että nappulat ovat sijoitettu koneen "sisään", kun koneen avaa ja ohjauspaneeli on koneen luukussa ns. päällä. Näin ollen kone on kivemman näköinen myös ulkopuolelta. Itse nimittäin pidän hillitystä ulkonäöstä kodinkoneissa. Ja varmasti moneen modernimpaankin kotiin sopiva kone on tämä. 

Myös pesuohjelmissa on valinnanvaraa. Moni voisi ajatella, että mitä sitä niin monella ohjelmalla tekee. Vertaan itse vaikkapa pyörään, jossa on monia eri vaihteita. Mitä sellaisilla tekee? No, mutta pesuohjelmilla voi itse päättää millaista pesua ne astiat tarvitsee. Itse suosin ohjelmaa 2, joka tunnistaa paljon koneessa on astioita ja likaisuusasteen astioissa. Kone säätää automaattisesti lämpötilan, veden määrän, energiankulutuksen sekä ohjelman keston. Myös XtraDry ohjelman olen kokenut oikeasti toimivaksi. Kokeilin myös eräs ilta MYÖHÄÄN Silent ohjelmaa, joka kaikista hiljaisin ohjelma mitä koneesta löytyy. Välillä piti ihan käydä tarkistamassa onko astianpesukone edelleen päällä, kun niin hiljainen ohjelma oli. 

Yhteenvetona voisin sanoa, että kone on mielestäni yksi parhaimmista, ellei parhain mikä tällä hetkellä on myynnissä. Ai miksikö? Ergonominen, helposti muunneltavissa, tilava ja helppokäyttöinen astianpesukone, joka sopii jokaisen kotiin. Uskon myös, että lapsiperheissä olisi loistava astianpesukone! Miinuksia on vaikea hakea, mutta jos jotain oikein kaivelemalla kaivan, niin se, että edelleen tuo luukku on aika jäykkä edelleen ja saa käyttää hiukan voimaa sen avaamisessa. Toki voi myös hieman turhalta tuntua alakorin nostamista omalle tasolle siinä vaiheessa, kun sinulla on yksi lautanen sinne laitettavana. Mutta kaiken kaikkiaan todella paljon erinomaisia ominaisuuksia!

Täältä pääset katsomaan kuvaamani videot astianpesukoneesta.
Täältä pääset tutustumaan AEG Comfortlift astianpesukoneeseen tarkemmin.
Smartsonin sivut.
Aiempi postaus astianpesukoneesta.


Kommentit

  1. Kiitos esittelystä! Vaikuttaa kyllä hyvältä ja monipuoliselta astianpesukoneelta. Hyvää marraskuun alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos samoin sinulle. Ja on kyllä monipuolinen ja moderni kone kaikin puolin. Voi jopa sanoa,että astianpesukoneen täyttäminen ja tyhjentäminen on hauskempaa,kun aiemmin! 😊

      Poista
  2. Onko kone kestänyt ja toimiiko vielä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Kone toimii edelleen. Ei mitään huonoa sanottavaa ole koneesta. En enää edes ottaisi konetta jossa ei ole tuota toimintaa.

      Poista
  3. Samaa mietin myös, eli vieläkö confortlift mekanismi toimii ja muutenkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kone toimii edelleen ja samoin tuo mekanismi. En enää ottaisi toisenlaista konetta jossa ei ole tuota toimintaa. Helpottaa elämää ja näin kalliiksi koneeksi ihmettelisin, jos olisi mennyt rikki. Kone ei kuitenkaan ole vanha vielä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p