Siirry pääsisältöön

Mun ulkonäkö ei kuulu sulle!

Kun hiusten leikkaaminen sai tunteet kuohumaan!

Jep. Aika hyökkäävä ja ehkä herätteleväkin otsikko. Laitoin viikonloppuna kuvan Instastoryn puolelle siitä miten aion leikkauttaa takaisin lyhyen hiusmallin hiuksiini. En kysynyt neuvoja millaiseksi hiukset pitäisi leikata tai, että miltä ne tulevat seuraajien mielestä näyttämään. Kuva, jossa oli teksti: "Näistä pitkistä näihin lyhyisiin toivottavasti seuraavalla Iisalmen reissulla." Iisalmessa on siis kampaaja jolla olen käynyt ylä-asteikäisestä asti ja kukaan ei tunne minun hiusten tarinaa niin hyvin, kun hän! Paitsi ehkä itse.
Kuva joka sai tunteet kuohumaan! 

Tuo kuvan laittaminen sai kuitenkin Instagramissa postilaatikon räjähtämään. Osaa jopa harmitti miten laitan "hukkaan" pitkät hiukset. Sain myös kommentteja miten näytän lihavalta lyhyessä hiusmallissa. Lisäksi toivottiin, että leikkaan vähän vain hiuksia, leikkaan polkan, pidemmän polkan tai annan vaan hiusten kasvaa. Erään mielestä menetän naisellisuuteni, kun leikkaan lyhyeksi. Anteeksi mitä?

Menikö tunteisiin?
Hei hei rumat hiukset. 

Tervetuloa välimalli! 

No kieltämättä vähän. Eräs viesti jäi kuitenkin vahvasti mieleen ja johon on pakko ottaa kantaa enemmänkin. Laitoin toisen kuvan, jossa ystävälliseen sävyyn kiitin viesteistä mitä olin saanut ja totesin, että en kaipaa vinkkejä ja neuvoja siihen miten minun pitäisi leikata hiuksia, koska olen päätöksen tehnyt millaiseksi haluan hiukseni leikata. Muutaman minuutin päästä kilahtaa taas postilaatikkoon viesti, joka meni kutakuinkin näin: "Mulla ainakin on oikeus sinua ja sinun ulkonäköä arvostella ja antaa neuvoja, koska bloggaat kauneudesta ja kosmetiikasta ja sun ulkonäkö on vahvasti esillä. Teitä bloggaajia ja muita julkkiksia saa arvostella, koska tyrkytätte itseänne joka puolella."

Luin viestin monta kertaa läpi ja annoin vihan liekin laantua sisälläni. En voi sietää tämmöisiä ihmisiä, jotka näkee oikeudekseen arvostella toisen ulkonäköä tai päätöksiä mitä ulkonäölleen tekee. Se ei kuulu muille millään tavoin ja ihmisillä ei todellakaan ole mitään oikeutta arvostella kenenkään toisen ulkonäköä, vaikka olisi presidentti tai bloggaaja. Olen monessa naisvaltaisessa ryhmässä "paasannut" tästä samasta aiheesta, kun joku on tehnyt aloituksen julkisuuden henkilön ulkonäköön liittyen. Se toisen ulkonäkö ei kuulu sinulle, eikä myöskään minulle. Joku tottakai voi kysyä neuvoa kannattaako tehdä sitä tai tätä ulkonäölleen, mutta tässäkin on hyvä muistaa se, että loppujen lopuksi päätös jää sinulle itsellesi ja voi kommentoida nätisti. 

Monen seuraajan kanssa kuitenkin juttelin myös positiiviseen sävyyn tästä asiasta ja totesinkin, että ne julkkikset on myös ihmisiä siinä missä me muutkin ollaan. Kenenkään ei tarvitse kuunnella kommentteja omaan ulkonäköön liittyen, koska ne kommentoijat eivät asu sinun nahoissasi. 

Välimalli

Sunnuntaina totesin pikkusiskolleni, että tässä on keittiösakset, että leikataan välimalli siihen asti, kunnes pääsen kampaajalle. Eipä ole enää niin pitkät hiukset ja ei harmita yhtään! Osaa seuraajista kuitenkin harmitti ja osa lähti lätkimään sen takia, koska pysyn päätöksessäni. On hieman surullista miten tuntemattomiin ihmisiin voi vaikuttaa näin vahvasti minun päätös leikata hiukset lyhyeksi. Minun pää, minun hiukset ja minun päätökset. Ei kenenkään muun. 

Naisellisuus ei ole todellakaan mistään hiuksista kiinni ja eletään 2018- lukua jolloin ihmisillä on mitä erilaisempia tyylejä. Minusta on todella vanhanaikainen tapa ajatella, että pitkät hiukset määrittelisi naisellisuuden. 

Muista seuraavan kerran, kun meinaat avata suusi ja jonkun ulkonäköä kommentoida, että sinulle ei kuulu toisten ihmisten päätökset omaan ulkonäköön liittyen, jos ei kysytä neuvoja. Sitten mietitään miksi nuorilla ihmisillä on ulkonäköpaineita?


Kommentit

  1. Vitsit miten ylpeä mä olen susta, että pidit oman pääsi. Tällä siis tarkoitan sitä, ettet muuttanut suunnitelmiasi muiden ihmisten sanomisten perusteella. Hyvähyvä! Itse joskus nuorempana kuuntelin liikaa muiden mielipiteitä ja kadotin itseni. Näin reilu kolmekymppisenä sitä osaa jo ajatella omilla aivoilla ja jos nyt sen sivukaljun leikkaaminen minusta tuntuu hyvältä, niin silloin se pitää leikata vaikkei se enää olekaan muodikasta. 😉 ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos ihana. ❤️ Ei muiden mielipiteet kyllä tässä asiassa saaneet päätä kääntymään. Kuitenkin oma pää kyseessä ja oma ulkonäkö. Tekstin piti heretellä näitä, jotka puuttuvat toisten ulkonäköön, kun joku nuorempi ihminen voi olla altis ja kokea paineita, kun ei "anneta" olla sellainen, kun halutaan ja puututaan ja annetaan mielipiteitä.

      Poista
  2. Siis pitää tulla oikein tännekin kommentoimaan. Juteltiinkin jo instan puolella. Sun hiukset, sun elämä. Kenenkään muun ei pidä tulla sanomaan, että mitä sä teet sun ulkonäöllesi. Kyllä minäkin olen saanut kuulla vaikka mitä, kun olen rohkea muuntamaan tyyliäni. Sanon aina, että minä maksan, minä päätän :) Kuule Mervi, teet just niin kuin sun sydän sanoo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi. ❤️ Ihan totta. En ymmärrä mikä tarve ihmisillä on toisen ulkonäköön puuttua. Me jokainen eletään omassa nahassamme tiedetään mitä halutaan ulkonäön suhteen tehdä. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p