Siirry pääsisältöön

Kateuden siemeniä

Kateus ei ole kaunista!

Kysyin itseltäni tänä aamuna onko tervettä olla kateellinen? Voiko toisen onnea kahdehtia ja eikö voisi olla vain onnellinen toisen menestyksestä tai saavutuksista? Jokainen meistä on jossain vaiheessa elämää kateellinen jollekin, koska olemmehan ihmisiä. Kateus on tervettä, kunhan sille ei anna valtaa.

Miksi kaikki eivät osaa olla tyytyväisiä siihen mitä on? 

Välillä mietin, että onko meihin ohjelmoitu joku ohjelma, jossa määritellään se missä kohtaa on tyytyväinen elämäänsä. Toisille riittää vähempi ja toiset havittelevat kuuta taivaalta. Mutta onko tämä väärin vai tuleeko tässä esiin taas kateus esiin, jos toinen haluaakin elämäänsä enemmän? Entäs toinen haluaa vaan elämältään erilaisia asioita ja enemmän? Mutta taas kateus nostaa päätään ja ihminen kuulostaa katkeralta, kun alkaa puhumaan pahaa toisesta ihmisestä, joka haluaa elämältään enemmän. 

Itse olen koittanut haalia elämään yhtäaikaisesti kaikkea. Onnea, vauraampaa elämää, parisuhdetta ja parempaa työpaikkaa. Olihan kaikilla muillakin ja minun parisuhde oli päättynyt juuri ja lisäksi työrintamalla oli epävarmuutta. En ollut myöskään tyytyväinen elämääni muutenkaan. Kateus nosti päätään muiden onnen takia. Minä en voisi koskaan olla onnellinen ja kaikilla muilla on paremmin asiat, kun minulla. 

Mihin tämä sitten johti! Siihen, että en osannut enää olla onnellinen siitä mitä minulla jo oli. Lopulta, kun lakkasin havittelemasta kaikkea, niin puolen vuoden sisällä tapahtuikin muutoksia näiden kaikkien suhteen. Tämä tapahtui 2011 keväällä. En tiedä tapahtuiko kaikki tämä sen takia, kun hellitin ja näinkin ympärillä elämää. Lakkasin olemasta kaikesta kateellinen muille ja aloin näkemään, että voin olla onnellinen myös vähemmästäkin.

Tottakai välillä kateus nostaa päätään joidenkin asioiden kohdalla, mutta mielestäni kateus on inhimillinen tunne siihen asti, kun sille ei anna valtaa. Kateus tekee lopulta ihmisestä katkeran ja myrkyllisen. Meistä harva varmasti tunnustaa olevansa kateellinen, mutta jokaisessa meissä se kateuden tunne itää aina välillä. 

Toisen elämästä loppujen lopuksi tietää todella vähän. Miksi siis olla kateellinen? Se vauraampaa elämää elävä ihminen voi olla onneton parisuhteessaan. Tai se pariskunta, joka käy aina matkoilla voikin yrittää saada lasta ja lapsettomuus varjostaa onnea. Mieti näitä seuraavan kerran, kun kateus meinaa nostaa päätään! Energiansa voi keskittää vaikka siihen, että miten sitä omaa elämää sitten muuttaisi jotta olisi onnellisempi. Senhän meistä jokainen määrittelee itse.

Oikotietä onneen ja onnellisuuteen ei ole, mutta katkeruus ja kateus pilaa monia asioita. Olisinko kerrankin onnellinen siitä mitä olen jo saavuttanut ja saanut? Ja voisinko olla onnellinen toisen puolesta joka on saavuttanut erilaisempia asioita, kun itse on saavuttanut? Jokainen voisi kysyä myös näitä kysymyksiä silloin tällöin itseltään. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p