Siirry pääsisältöön

Itselle pitää etsiä aikaa

Lomafiiliksiä ja lentäviä ajatuksia

Kesä on mun vuodenaika. Toki kevät on aina ollut itselle sitä parasta aikaa, kun herätellään itseä pitkän talven jälkeen ja luonnon herääminen on edelleen mulle se juttu. Kesällä kuitenkin tuntuu siltä, että ihmiset on iloisempia ja ovat "elossa". Johtuuko se auringosta ja lämmöstä vai mistä? Sille olen koittanut etsiä vuosia vastauksia tähän, mutta luulen osittain syynä olevan myös yksinkertaisesti sen, että ihmiset lomailevat. Loma saa mielen kepenemään ja osittain myös huolet haluaa heittää pois, tai laittaa ainakin hetkellisesti ne jonnekin taka-alalle. 

Rentouminen on ollut itselle vieras käsite lomalla!

Olin yllättynyt miten väsynyt olin ensimmäiset lomapäivät. Teki mieli vain nukkua. Loppujen lopuksi annoinkin itselleni luvan levätä ja nollata ajatukset. Olen usein armoton itselleni ja koen päiväunistakin morkkista, ja kehittelen itselleni kaikkea tekemistä ja mietin mihin senkin ajan voisin käyttää. Elämän olen ottanutkin usein suorittamisena ja tästä olen aiemminkin kirjoittanut. En osaa rentoutua. 
Viime vuonna tähän aikaan hain kuumeisesti töitä. Olin viime vuonna keväällä uravalmennuksessa ja siellä ollut uravalmentaja sanoi, että kuule Mervi sun pitää levätä myös, vaikka olet työnhakija. Työtönkin saa rentoutua. Koin aivan hirveitä tunnontuskia ajatuksesta, että olisin edes yhden päivän hakematta töitä. Olisin vaan ja antaisin päivän mennä soljuvasti omalla painollaan. Miten pelottava ajatus se olikaan! Kuulostaa varmaan hullulta, mutta tätä se olikin. Töitä, kun sitten lopulta sain, niin pidin sitä merkkinä siitä että nyt voi sitten rentoutua. Tein töitä ja työ oli minulle rentoutumista. Ei tarvinnut miettiä mihin ajan käyttää. 


Nyt töiden loputtua mietin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, että pitää harjoitella sitä rentoutumista myös lomalla. Aikataulut ja suorittaminen saa hetkeksi jäädä. Niinpä juhannuksena nautin ajattomuudesta, hyvästä ruoasta sekä seurasta, ja siitä että olen spontaanisti tehnyt jotain mitä en ole vuosiin tehnyt. Kävin nimittäin uimassa. Ja nautin siitä, että saunan jälkeen sai pullahtaa järveen viilentymään ja kellua veden vietävänä. Ilman mitään raskaita ajatuksia ja velvoitteita. Oli muuten ihanaa ja odotan, että ensi viikolla pääsisi taas uimaan, kun suuntaan toisen kerran mökille. Mökkeily on vain parasta mitä tiedän kesällä! Kiire jää kaupunkiin. 

Vaikka lomailen, niin samalla olen myös alkanut taas vilkuilemaan mitä työpaikkoja on tarjolla. Onneksi myös olen henkilöstövuokrausfirman listalla ja sitä kautta myös tarjotaan mahdollisia työpaikkoja, kun pidempää työsopimusta on vain tarjolla. Tästä en siis koe mitään stressiä tällä hetkellä. Itseasiassa mieli on ensimmäistä kertaa levollinen tämän asian suhteen. 

Ensi viikolla tiedossa pieni reissu mökille taas ja seuraavat pari viikkoa sen jälkeen onkin vailla mitään suunnitelmia. Mitään ihmeellistä ei ole siis tapahtunut ja oikeastaan olen antanut blogin mennä omalla painollaan, ja en halua kirjoittaa mitään jos se tuntuu vaikealta ja ajatus ei vaan lennä. Aiheita olisi vaikka kuinka, mutta niille on oma hetkensä vielä tulossa. Nyt teen sitä mikä tuntuu oikealta ja hyvältä.

Lomaan kuuluu myös työjuttuja somemaailmassa ja ne pitää minut myös jollain tavoin virkeänä. Nautin kaikesta visuaalisesta ja josta näkee oman käden jälkensä. Työn pitäisi varmaan ollakin sellaista mistä edes joskus nauttisi. Sen päämärän haluan joskus tavoittaa myös päivätyössäni. Ja tämä onkin omasta uskalluksesta kiinni. 

Lomailu jatkuu, mutta pari kivaa juttua tiedossa tässä lähipäivinä täällä ja Instagramissa, joten pysykää kuulolla. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p