Siirry pääsisältöön

Kesäherkkuja ruokapöytään

Piristystä kattaukseen

Toteutettu yhteistyössä AmandaBn kanssa.

Kesällä ja kesälomalla monella taitaa käydä niin, että unohdetaan hetkeksi ne terveelliset elämän tavat ja syödään juuri sitä mitä sillä hetkellä tekee mieli. Ainakin itse tunnustan heittäväni osittain "terveen järjen" ruokailun suhteen ja annan periksi herkutteluhetkille. Koska kesähän on kerran vuodessa ja se menee nopeasti. ☺

Kaunis kattaus ja ruoan laittaminen kauniisti esille on yksi asia mistä nautin, kun saan tehdä isommalle porukalle ruokaa. Silmät luo ensimmäisen katsauksen siihen mitä on tarjolla. Kauniisti esille laitettu ruoka saa myös mielen heräämään ruokailulle. 

AmandaB pyörivä tarjoiluastia antaa mielikuvitukselle tilaa 

Valitsin AmandaBn valikoimista kauniin marmorisen tarjoiluastian (alustan), joka on lasia ja jalalla oleva pyöreä alusta pyörii. Tälle astialle voi kattaa makeita- tai suolaisia leivonnaisia, vihanneksia, kasviksia, hedelmiä tai käyttää vaikka täytekakun alustana. Pikkusiskoni antoikin hyvän vinkin ja totesi, että täällähän olisi kätevä täyttää täytekakku.

Marmorinen tarjoiluastia kestää myös lämpöä aina 100°C asti. Itse asettelin ensin alustalle grillattuja lämpimiä kasviksia. Lämpötila näissä ei varmasti ollut ihan 100°C, mutta näin ensi kokeilulla toimii hyvin lämpimien ruokien kanssa. Tähän sai myös kauniisti esille seuraavana päivänä hampurilaisia varten kasvikset. Värit tulevat kauniisti esille ja pöydässä ei tarvitse ojennella lautasia eteenpäin, kun pyörivällä alustalla olevat ruoat ovat kaikkien käsien ulottuvilla. Tarjoiluastia maksaa hieman alle 20€ ja monipuolisuuden vuoksi se sopiikin moneen erilaiseen tilaisuuteen.



Pellava servetit tuovat arkeen juhlan tunteen ja bambukulho on ajaton 

Voin laskea yhden käden sormin kuinka monta kertaa olen ostanut kaupasta kertakäyttöisiä servettejä. Kaupat ovat pullollaan toinen toistaan kauniimpia servettejä, mutta tuntuu haaskaukselta heittää roskiin iso kasa servettejä ja toisaalta juhlien jälkeen ne jää pyörimään vain kaappien kätköihin. Sieltä ne löytyy sitten vuosien päästä ja parittomia servettejä on vaikka kuinka. Ruokapöytään ei viitsi kattaa erilaisia servettejä. Tähän onkin ratkaisuina kestävämmät servetit, jotka voi pestä.
Pellavaservetit kestävät ja ne voidaan pestä 40 asteessa. Näitä löytyy AmandaBn valikoimasta myös värillisenä versiona ja valkoisena. Itse tykästyin tähän pellavan väriin. Näitä voi käyttää myös pienenä liinana tarjoiluastioiden alla. 





Jos etsii ajatonta kulhoa salaatille, niin tässä se on. Bambukulho on kaunis. En välitä painavista posliinisista kulhoista, koska isommalla porukalla ruokapöydässä astiat kiertävät käsistä käsiin ja painavia posliinikulhoja on vaikea nostaa, tai ainakin kömpelöä laittaa kiertämään pöydässä. Bambukulhoa ei saa laittaa astianpesukoneeseen, vaan sen voi puhdistaa kostealla liinalla. 


Pöydän kruunaa kynttilät

Kun ruoat on katettu kauniisti esille, voi miettiä mitä laittaa ruokapöydän kruunuksi. Kukkia, kynttilöitä vai jotain muuta? Kesällä kukat voi löytää luonnosta ja luoda itse asetelman piristämään juhlapöytää tai arkista ruokakattausta. Iltojen pimentyessä kuitenkin kynttilät luovat tunnelmaa pöytään. Kauniit kynttiläsomisteet voivat olla pöydän viimeinen silaus. Kristallisydämet sopivat kaikkiin juhliin, vuodenaikaan katsomatta. Kirkkaat somisteet tuovat esiin myös tuikut ja eriväriset tuikut antavat sydämille myös väriä, ja ne voi valita teeman mukaan.

AmandaBn valikoimassa on todella paljon kotiin erilaisia sisustustuotteita. Tuotteita löytyy myös eri vuodenajoille, ja nyt löytyy mm. kesätuotteita, joihin pääsee tutustumaan AmandaBn verkkokaupassa. Savonlinnasta löytyy myös tehtaanmyymälä, jos mielii päästä hypistelemään tuotteita ennen ostopäätöstä. Jos olet kesälomareissulla siellä suunnilla tai asut lähistöllä, niin käy ihmeessä tutustumassa valikoimaan.

Ruoka on itselle ammatti ja myös sen kautta upeasti tehdyt kattaukset ovat tulleet tutuiksi. Ruoan esille laittaminen on tärkeä osa ruokailua. Siinä näkee oman käden jäljen ja ainakin minulle tulee hyvä mieli, kun ruoka on kauniisti esillä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p