Siirry pääsisältöön

Vanhat tavat eivät avaa uusia ovia

Olisiko aika tehdä muutoksia elämässä?

Sitä sortuu helposti siihen, että jämähtää paikalleen ja ei uskalla ottaa sitä ensimmäistä askelta muutosta kohti. Teet työtä josta et nauti ja olet alalla, joka aiheuttaa lähinnä stressiä ja pinnan kiristymistä. Työpaikalla oleva ilmapiiri kiristää hermoja enemmän ja vähemmän, sekä suurin osa siellä olevista naamoista ärsyttää. Joka päivä sinne töihin meno tuntuu vaan rassaavan enemmän ja enemmän. Tai entäs jos on paska parisuhde jossa et tunnu saavan huomiota ja se ei tunnu antavan enää sinulle mitään. Jäät siihen vaan sen takia, että et halua loukata tai koska vaan tuntuu siltä ettei ansaitse ehkä parempaa. Ystävyyssuhteessa tunnut olevan aina se aloitteen tekijä ja toiselta et saa ikinä mitään vastakaikua. Toinen puhuu omasta elämästä ja sinun kuulumisesi sivuutetaan täysin. Mutta annat asian vain olla, koska vanhoihin kaavoihin on helppo kangistua. Kuulostaako tutulta? 

Omakohtaisia kokemuksia

Kerronpa oman kokemuksen. Olin 7 vuotta työpaikassa, samassa firmassa ihan vaan siksi koska en uskaltanut tehdä sitä isointa siirtoa. Jäin katsomaan, että jos tilanne muuttuisi.  Tunsin jo kahden vuoden jälkeen, että ei hitto mitä paskaa tämä touhu on. Asioista puhuttiin ja lupailtiin asioiden muuttuvan, niin ja etsin itsestäni jatkuvasti virheitä. Tätä olin tottunut tekemään jokaisessa suhteessa. Olipa kyse parisuhteesta, ystävyyssuhteessa tai työpaikasta. Asiat saattoivat hetken näyttää paremmalta, mutta yleensä ne kärjistyvät ja lopputuloksena olikin vain se, että asiat pahenivat. Siirryin firmassa toiseen paikkaan, ja taas kaikki näytti hetken kirkkaammalta. Voin kertoa, että asiat eivät muutu paremmaksi, jos vain siirryt paikasta A paikkaan B firman sisällä, koska johdosta se kaikki lähtee. Jos asiat eivät toimi johdossa, niin se heijastuu kaikkeen. Vuodet vaihtui toiseen ja mikään ei muuttunut. Lopun te tiedättekin. Piti tapahtua niinkin iso asia, kun työpaikkakiusatuksi joutuminen. Se sulki sen vanhan oven ja avasi uuden.

Uuden oven takana oli tyhjää. Bloginikin oli vasta untuvikko ja en tiennyt mitä pitäisi tehdä sen eteen. Kirjoitin sen takia, että olin palasina. Tähän väliin mahtui myös se, että suljin ovia ihmisiltä joille olin vanhojen tapojeni mukaan vaan roskakori jolle syöttää kaikki paska. Lisää ovia suljettu takana. 

Nyt olen tässä, että olen kokeillut paljon uusia asioita ja menen ennakkoluulottomasti kaikkea uutta kohti. Kokeilen asioita mitä en ole aiemmin kokeillut, en ympäröi itseäni ihmisillä joiden seurasta en itse myös nauttisi ja haluan tehdä työtä josta saan edes jotain iloa. Vaikka sanotaankin, että onko siellä aidan toisella puolella sitten yhtään vihreämpää se ruoho, niin eihän sitä koskaan tiedä jos ei kokeile. Näin ääripäähän ei pitäisi tosin asioita koskaan päästää ja jäädä vanhaan niin pitkäksi aikaa, että terveys menee ja voit jo todella huonosti. 

Elämää eletään ja se on liian lyhyt siihen, että tekee asioita joista et nauti!

Arki tuntuu tahmaiselta ja on vaikeaa rentoutua. Mieti hetki mitä voisit tehdä asialle. Voiko sitä muuttaa pienillä muutoksilla vai kaipaako se suuremman askeleen ottamisen? Tiedän itse, että miten helppoa on vain antaa asioiden olla ja olla siinä vanhassa. Odotella asioiden muuttumista. Ehkä odottaa myös muutosta itsessä. 

Elämä on joka tapauksessa liian lyhyt siihen, että tekee asioita joista ei nauti. Miten surulliselta ja kurjalta kuulostaa se, että elämässä ei olisi yhtään asiaa tai harrastusta josta ei nauti. Entäs jos avaisinkin oven jollekin uudelle harrastukselle? Jättäisi ennakkoluulot sen vanhan oven taakse.

Laihduttaja laihduttaa ja sortuu vanhoihin tapoihin, koska jäätelö on vaan hyvää. Entäs jos et laihduttaisi ja olisit tyytyväinen itseesi tai kokeilisit uutta ovea ja uutta lähestymistapaa laihduttamiseen olemalla samalla armollinen itsellesi, sallimalla itsellesi ainakin yhden herkuttelupäivän. Jäätelö saa olla hyvää ja siitä pitää saada nauttia! Tästäkin saisin kirjoitettua kirjan miten ei kannata laihduttaa ja silti palaan aina siihen vanhaan tapaan, vaikka se ei ole koskaan hedelmällinen.

Vanhat tavat tuntuu houkuttelevilta, mutta eivät yleensä koskaan avaa uusia ovia ja tuo elämään mitään uutta. Lisäksi huomaat, että elämä on kulunut asioihin mistä et ole nauttinut juuri ollenkaan ja mietit, että miksi en valinnut toisin.  Jos eläisi vanhaksi, niin en haluaisi miettiä ainakaan itse sitä miksi en tehnyt mitään sen eteen, että elämää olisi miellyttävä elää ja saisi toteuttaa itseään. Nauti, kokeile ja elä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p