Siirry pääsisältöön

Minä introvertti!

Se loistava kuuntelija...

Katsoin viime viikolla kolmannen kerran Avicii True Stories dokkarin. Siinä Tim kertoo miten hän on introvertti. Totesin aiemmin saman kihlatulleni, parhaalle ystävälleni ja pikkusiskolleni. Olen introvertti. Testin mukaan jopa 85 prosenttia introvertti. Tiesin sen kyllä jo ilman tekstiäkin.

Olen saanut kehuja, että olen hyvä kuuntelija. Välillä ihan väsymykseen asti kuuntelen toisten murheita ja unohdan itseni, ja murehdin ne toisten murheet omien lisäksi. Puhelimessa puhuminen ei myöskään ole minun juttuni aina. Kaikki hommat voisi mieluiten hoitaa tekstiviestillä tai sähköpostilla. Edellisessä työssä olin naimisissa puhelimen kanssa ja selvittelin muiden ongelmia ja otin tilauksia vastaan puhelimitse. Olisi ollut muitakin töitä hirveä kasa, mutta siihen puhelimeen oli pakko vastata. Puhun kyllä mielelläni ystävän kanssa puhelimessa tai perheenjäsenen. 

"Sä oot epäsosiaalinen!" 

Enhän ole. Mielummin juttelen parin ihmisen kanssa tai kaksistaan, kun isossa ryhmässä. Olisin mielummin myös työssä, jossa saisin tehdä omassa rauhassa työni ilman työkavereita. Mutta aina tämä ei ole mahdollista ja pystyn sopeutumaan tilanteeseen. Lisäksi olen koko elämäni tehnyt työni ns. ryhmässä, joten ongelmahan se ei ole. Olen myös sosiaalinen tapaus loppujen lopuksi työelämässä ja se, joka etsii ratkaisuja ja näkee pienetkin yksityiskohdat. Ja pärjäänpäs myös hyvin paineessa työskennellessä! 

Luulenpa, että moni entinen työkaveri ei edes osaisi arvata, että olen introvertti. Olen ollut sen verran sosiaalinen aina työelämässä. 

Syvälliset keskustelut ovat elämän suola. Miten raskasta on puhua sellaisten ihmisten kanssa, jotka puhuvat taukoamatta itsestään. Ilmankos olen hyvä kuuntelija. 

Jos en halua juhliin, niin jätän menemättä. Menen mielummin tilaisuuksiin jossa tunnen ihmisiä. Jos en tunne, niin jätän väliin. Baarissa juokseminen ei ole lainkaan minun juttuni ja mielummin vietän koti-iltaa. Elokuvissa käyn mielelläni tai keilaamassa. 

Mutta olen myös ekstrovertti! 

Kukaan meistä ei varmasti täysin ole introvertti tai ekstrovertti. Minussakin on ekstrovertin piirteitä. Ainakin se 15%! Puhun välillä ennen kuin ajattelen. Välillä riehaannun myös puhumaan ja huumori menee yli ymmärryksen. 

En siltikään tule koskaan muuttumaan introvertistä ekstrovertiksi. Tämä on osa minuutta. 

Oletko sinä introvertti ja nautit hiljaisuudesta ja omasta rauhasta? Haluat keskittyä yhteen asiaan kerralla? Vai oletko mielummin keskipisteenä? Rakastat ryhmässä olemista ja puhut ennen kuin ajattelet? Olet verbaalinen? Vai putoatko väliin ja olet molempia? 

Kommentit

 1. Kirjoitat ihan niin kuin minä voisin kirjoittaa itsestäni.

  Miten sinä koet sen "hyvän kuuntelijuuden"? Itse väitän, että se on sekä siunaus että kirous. Joskus tulee....apulantaa joka tuutista niin paljon, että se muodostuu kuormitukseksi. Etenkin kun omakaan olo ja elo ei aina ole ihan aurinkoisimmissa kantimissa. Ja usein tuo on vähän yksisuuntaista. Kaveri ei muista olla korvana....


  Jukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen hyvä kuuntelija ja osaan olla myötätuntoinen, mutta itse koen välillä myös todella kuormittavaksi sen kun kaikki avautuu minulle ja koitan antaa parhaani mukaan neuvoja. Sitten nämä avautujat ei muista kysyä, että hei mitäs minulle kuuluu. Ja ei itse viitsi sitten edes avautua, kun ei kysytä kuulumisia. Välillä jätän puheluun vastaamatta, kun tiedän, että tämä soittaja puhuu vaan itsestään ja murheistaan. Kuulostaa varmasti kamalalta. Mutta on välillä raskasta kantaa ja kuunnella muiden murheita, kun ihmiset tietää että olen hyvä kuuntelemaan Ja antamaan neuvoja.

   Poista
 2. Aiheesta kiinnostuneille introversiosta löytyy lisää tietoa osoitteesta www.introvertit.net. Siellä on myös introverttitesti, jos itsetuntemuksen lisääminen kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Kävinkin tekemässä aiemmin testin. 😊

   Poista
 3. Olen tullut vanhemmiten introventiksi. Nuorempana piti saada olla huomion keskipiste,nykyään tykkään olla kotona,bileissä olen nykyään se joka istuu nurkassa ja kuuntelee muita. Bussit ja kaikki missä paljon ihmisiä ahdistaa ja itsekkin inhoan hoitaa puhelimitse asioita. Pahinta on tehdä sosiaalista työtä ,se vie minusta niin paljon energiaa henkisesti. Olen miettinytkin alan vaihtoa . ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku totesi joskus myös, että ikää tekee jotkut introvertiksi. Toisaalta olen lukenut paljon tästä, että ikää myöten vain muuttuu hieman, mutta ekstrovertti ei voi muuttua introvertiksi. Tiedä sitten. Kannattaa kuitenkin itseä kuunnella ja tehdä päätöksiä, jotka ovat itselle hyväksi. Minä olen ollut aina sellainen, joka ei halua olla huomion keskipiste, koulun diskot jätin aina väliin ja juhlia inhosin lapsena. Koin ahdistusta isoista väkijoukoista jo silloin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2019

Joulukalentereiden lumoissa Vuosi vuodelta kosmetiikkaan painottuvat joulukalenterit tulevat myyntiin, tai ainakin ennakkotilattavaksi aiemmin ja aiemmin. Lisäksi ne kiinnostavat edelleen ihmisiä ja ovat suosiossa. Näiden kanssa kyllä kannattaa olla toisaalta ajoissa, koska monen brändin kalenterit menevät nopeasti ja osa jää ilman. Eli nopea kannattaa olla, jos mielii itselleen jonkun tietyn kalenterin. 
Itsellä alkaa olemaan jonkinlaiset suunta viivat kalenterin tai kalentereiden hankinnan suhteen. Viime vuonna minulta löytyi peräti kolme kalenteria, joista jokainen oli monipuolinen sisältönsä suhteen! Mutta katsotaanpa mitä tällä hetkellä on tulossa markkinoille ja mitä kalentereita jo saa tilattua.
The Body Shop  Tänäkin vuonna kivijalkamyymälöissä sekä verkkokaupassa on myynnissä kolme erilaista kalenteria. Halvin eli Dream Big This Christmas Beauty Advent Calendar on 24 luukun kalenteri, josta löytyy paljon tuotteita mm. vartalolle. Hintaa kalenterilla on 79,00€. Tuotteiden arvok…

Rentoa joulusiivousta ja koristelua

Stressitöntä jouluun valmistautumista! Kaupallisessa yhteistyössä Tokmanni.
Jouluun valmistautuminen on osalle stressaavaa aikaa. Pitäisi siivota lattiasta kattoon ja vaihtaa jouluverhot. Saunakin pitäisi pestä. Koita siinä nyt etsiä oikeanlainen joulufiilis ja se joulun tunnelma, kun stressaat valmiiksi pelkästään sitä, että pitäisi siivota jouluksi. Lisäksi netti on pullollaan toinen toistaan kauniimpia koristeita. Itsellä pyörii kaapissa ne ikivanhat koristeet, joihin aika on tehnyt tehtävänsä ja ne ovat menettäneet jo loistonsa. Kerron teille salaisuuden! Jouluun valmistautuminen voi olla stressitöntä, kun jätät kaikki tehtävälistat unholaan ja hankit pari siivousvälinettä, sekä muutaman koristeen saman katon alta! Ja tästä voit selvitä muutamalla eurolla.

Muutamalla siivousvälineellä ja yhdellä pesuaineella selviää joulusiivouksesta Joulusiivouksen ei tarvitse olla ylitsepääsemätön vaikeaa ja stressaavaa. Annan vinkin! Yhdellä pesuaineella voit pestä saunan, lattiat, keittiön tai …

Goodiebox marraskuu 2019

Go With The Glow
Juuri, kun ehdin toipumaan viime kuun upeasta, ja vieläpä Suomen ensimmäisestä Goodieboxista, niin sain marraskuun boksin käsiini. Itselle tulee tällä hetkellä kaksi kauneusboksia ja Goodieboxin ensimmäinen boksi oli positiivinen yllätys! Boksit ovat muuten tosi käteviä säilytyksessä ja ensimmäinen boksi menikin kasvoille tarkoitetun kosmetiikan säilytykseen. Tämä taitaa mennä huulituotteille. Joka tapauksessa tykkään tämän boksin muotoilusta. Boksi maksaa kuukaudessa 24,95€ ja on hiukan kalliimpi muihin Suomen markkinoilla oleviin kosmetiikkabokseihin verrattuna. Toisaalta ensimmäinen boksi todisti, että pääsee testaamaan oikeasti erilaisilta ja tuntemattomilta brändeiltä eri tuotteita, ja tuotteet ovat myös suurimmilta osin täysikokoisia. Tässä boksissa 4/6 tuotteesta on täysikokoisia. Kaksi muuta on matkakokoon verrattavissa. Mutta mennään pidemmittä höpinöittä boksiin sisällön kimppuun.

Æther Xtræm  Xtræm Eau de Parfum Tämä tuoksu on liian vaikea lausuttavaksi ja k…