Siirry pääsisältöön

Tunnelmaa ja lämpöä kotiin kamiinalla!

Sisustuksen uudet tuulet?

Toteutettu yhteistyössä Heat Nordicin kanssa.

Sisustustakka. Niitä näkyy monen sisustustilin ja blogin sivuilla edelleen. Takka tuli luo omanlaista tunnelmaa. En kuitenkaan itse ihan perinteisistä valkoisista sisustustakoista perustu. Kun itselle tuli mahdollisuus tehdä yhteistyötä Heat Nordicin kanssa, niin tiesin että tämä on juuri sitä mitä olen oikeastaan etsinyt. Kamiina. Sellainen vanhan ajan tunnelmaa luova kamiina, joka toimii kaasulämmittimenä. Tätä voi käyttää esimerkiksi talvella tuomaan tunnelmaa sekä lämpöä kasvihuoneessa tai sitten terassille joka on katettu.

Valurautainen tunnelman tuova kaasulämmitin

Itse en olisi tähän yhteistyöhön lähtenyt tai oikeastaan voinutkaan lähteä, jos oltaisiin asuttu entisessä asunnossa, koska tämä kyseinen kamiina ei sovellu käytettäväksi kerrostaloissa. Veikkaan, että tämäkin lämmittimen kohdalla se on kaasun takia kielletty, koska useimmissa kerrostaloasunnossa ei saa käyttää/olla esimerkiksi kaasugrilliä parvekkeella/terassilla. Toki on asuntoja joissa on kaasulla toimivat keittolevyt, mutta itse ainakin pelaisin varman päälle ja noudattaisin näitä ohjeita.

Nyt, kun asutaan paritalossa niin kaasulämmitin tuo tunnelmaa ja lämpöä keittiön ja olohuoneen "välissä". Alunperin suunnittelin, että olisin laittanut sen tuohon meidän katetulle terassiosiolle, mutta se ei vielä tänä talvena  tullutkaan käyttöön. Todennäköisesti siirrän tämän ensi syksynä puhdistetulle terassille. Voi juoda sitten aamukahvit tämän lämmössä ja tunnelmoida.

Lämmitin on todella helppo ottaa käyttöön. 11 kilon kaasupullo, letku kiinni ja katsoo että se ei ole puristuksissa ja mutkalla, ja sen jälkeen voikin käynnistää lämmittimen. Ainoa mikä aiheutti hieman hämmennystä oli, että millaista kaasua siellä pullossa pitäisi olla. Mukana tulevassa ohjeessa lukee, että butaania ja sivuilla lukee propaani. Kaiken hämmennyksen, selvittämisen ja pohdinnan jälkeen tulikin ilmi, että kamiinan käy ihan tavallinen nestekaasu jota käytetään mm. kaasugrilleissä. Tätä voisi ohjeistukseen Heat Nordic hieman selventää. Ainakin täällä päässä se itseni lisäksi aiheutti hämmennystä myös K-raudassa.

Lämmitimessä tuli mukana myös happitunnistin, joka varmistaa sen että jos laite niinsanotusti "syö/käyttää" liikaa happea huoneesta/tilasta, niin se sammuttaa itse itsensä. Tuota ei ole kyllä meillä tapahtunut, vaikka lämmitin on ollut tunteja aamusta iltaan päällä ja joulun aikaan ollut ahkerassa käytössä.
Kaasulämmittimen mukana tulee hiilet, jotka antaa oikean kamiinan tuntua, mutta itse tykästyin erikseen myytäviin keraamisiin puihin. Puissa olevat langat luo aidon palavan puun tunnelman.

Kuinka paljon lämmitin sitten antaa lämpöä? Meillä on pidetty nyt sähköpatterit pois päältä ja tuo lämmitin on lämmittänyt sekä keittiön puolen, että myös olohuoneen. Joka päivä toki  ei pidetä tuota kamiinaa päällä, mutta aika useana aamuna se on laitettu päälle ja annettu olla muutamista tunneista aina iltaan asti päällä. Näin talvella tuo valurautainen upeus on omiaan luomaan tunnelmaa. Joulun aikaanhan tämä toi joulufiiliksen, vaikka itsellä oli se useaan otteeseen kateissa lumettomuuden takia.

Jos haluaa kotiin, terassille tai kasvihuoneeseen lämpöä tai tunnelmaa tai vaikka molempia, niin tämä on oiva vaihtoehto. Valkoinen sisustustakka ei ole omaa silmää ja sisustustyyliä miellyttänyt oikeastaan koskaan. Takkaa ei taas ihan joka kulmaan pysty rakentamaan, joten tämmöinen lämmitin tuo edes hiukan sitä oikean takan tai puulla lämmitettävän uunin tunnelmaa. Provence lämmittimiä on saatavilla muutamissa eri väreissä ja ihastuin itse myös kiiltävän mustaan versioon. Itselle kuitenkin valikoitui mattamusta versio. Tästä pääset tutustumaan Heat Nordicin valikoimaan.

Joku varmaan miettii miten tuollaista valurautaista/alumiinivalusta tehtyä lämmitintä saa siirrettyä, koska kyllähän tämä painaa. Muistaakseni painoa tälle kertyy kaasupullon kanssa noin viitisenkymmentä kiloa. Edessä olevat renkaat mahdollistaa, että takkaa voi siirtää vaivattomasti huoneesta toiseen. Toki jos on isompia pudotuksia tai nousuja, niin joutuu ihan raakaa voimaa käyttämään. Siinä kohtaa ei renkaat auta.

Ihastuin muuten tähän kaasugrilliin joka henkii retro tunnelmaa. Miten ihana! Odotan mitä kaikkea muuta heidän valikoimiinsa vielä tuleekaan! Lämmitin tulee olemaan meillä ahkerassa käytössä ja odotan ihan vähän ensi syksyä, ja sitä että saadaan terassi siihen kuntoon, että lämmitin saadaan sinne. Voin luvata, että tunnelmallisia kuvia tulee silloin tänne ja Instagramiin!
Kommentit

  1. Aika hyvin lämmittää, vaikka noin pieneltä näyttää. Meillä on kotona normaali takka, mutta toi voisi sopia hyvin mökillemme. Toisi hieman lämpöä sekä tunnelmaa. Ja nätti tuo luukkukin tuossa. https://www.tapanipuosi.fi/takkaluukut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2019

Joulukalentereiden lumoissa Vuosi vuodelta kosmetiikkaan painottuvat joulukalenterit tulevat myyntiin, tai ainakin ennakkotilattavaksi aiemmin ja aiemmin. Lisäksi ne kiinnostavat edelleen ihmisiä ja ovat suosiossa. Näiden kanssa kyllä kannattaa olla toisaalta ajoissa, koska monen brändin kalenterit menevät nopeasti ja osa jää ilman. Eli nopea kannattaa olla, jos mielii itselleen jonkun tietyn kalenterin. 
Itsellä alkaa olemaan jonkinlaiset suunta viivat kalenterin tai kalentereiden hankinnan suhteen. Viime vuonna minulta löytyi peräti kolme kalenteria, joista jokainen oli monipuolinen sisältönsä suhteen! Mutta katsotaanpa mitä tällä hetkellä on tulossa markkinoille ja mitä kalentereita jo saa tilattua.
The Body Shop  Tänäkin vuonna kivijalkamyymälöissä sekä verkkokaupassa on myynnissä kolme erilaista kalenteria. Halvin eli Dream Big This Christmas Beauty Advent Calendar on 24 luukun kalenteri, josta löytyy paljon tuotteita mm. vartalolle. Hintaa kalenterilla on 79,00€. Tuotteiden arvok…

Rentoa joulusiivousta ja koristelua

Stressitöntä jouluun valmistautumista! Kaupallisessa yhteistyössä Tokmanni.
Jouluun valmistautuminen on osalle stressaavaa aikaa. Pitäisi siivota lattiasta kattoon ja vaihtaa jouluverhot. Saunakin pitäisi pestä. Koita siinä nyt etsiä oikeanlainen joulufiilis ja se joulun tunnelma, kun stressaat valmiiksi pelkästään sitä, että pitäisi siivota jouluksi. Lisäksi netti on pullollaan toinen toistaan kauniimpia koristeita. Itsellä pyörii kaapissa ne ikivanhat koristeet, joihin aika on tehnyt tehtävänsä ja ne ovat menettäneet jo loistonsa. Kerron teille salaisuuden! Jouluun valmistautuminen voi olla stressitöntä, kun jätät kaikki tehtävälistat unholaan ja hankit pari siivousvälinettä, sekä muutaman koristeen saman katon alta! Ja tästä voit selvitä muutamalla eurolla.

Muutamalla siivousvälineellä ja yhdellä pesuaineella selviää joulusiivouksesta Joulusiivouksen ei tarvitse olla ylitsepääsemätön vaikeaa ja stressaavaa. Annan vinkin! Yhdellä pesuaineella voit pestä saunan, lattiat, keittiön tai …

Goodiebox marraskuu 2019

Go With The Glow
Juuri, kun ehdin toipumaan viime kuun upeasta, ja vieläpä Suomen ensimmäisestä Goodieboxista, niin sain marraskuun boksin käsiini. Itselle tulee tällä hetkellä kaksi kauneusboksia ja Goodieboxin ensimmäinen boksi oli positiivinen yllätys! Boksit ovat muuten tosi käteviä säilytyksessä ja ensimmäinen boksi menikin kasvoille tarkoitetun kosmetiikan säilytykseen. Tämä taitaa mennä huulituotteille. Joka tapauksessa tykkään tämän boksin muotoilusta. Boksi maksaa kuukaudessa 24,95€ ja on hiukan kalliimpi muihin Suomen markkinoilla oleviin kosmetiikkabokseihin verrattuna. Toisaalta ensimmäinen boksi todisti, että pääsee testaamaan oikeasti erilaisilta ja tuntemattomilta brändeiltä eri tuotteita, ja tuotteet ovat myös suurimmilta osin täysikokoisia. Tässä boksissa 4/6 tuotteesta on täysikokoisia. Kaksi muuta on matkakokoon verrattavissa. Mutta mennään pidemmittä höpinöittä boksiin sisällön kimppuun.

Æther Xtræm  Xtræm Eau de Parfum Tämä tuoksu on liian vaikea lausuttavaksi ja k…