Siirry pääsisältöön

Tunnelmaa ja lämpöä kotiin kamiinalla!

Sisustuksen uudet tuulet?

Toteutettu yhteistyössä Heat Nordicin kanssa.

Sisustustakka. Niitä näkyy monen sisustustilin ja blogin sivuilla edelleen. Takka tuli luo omanlaista tunnelmaa. En kuitenkaan itse ihan perinteisistä valkoisista sisustustakoista perustu. Kun itselle tuli mahdollisuus tehdä yhteistyötä Heat Nordicin kanssa, niin tiesin että tämä on juuri sitä mitä olen oikeastaan etsinyt. Kamiina. Sellainen vanhan ajan tunnelmaa luova kamiina, joka toimii kaasulämmittimenä. Tätä voi käyttää esimerkiksi talvella tuomaan tunnelmaa sekä lämpöä kasvihuoneessa tai sitten terassille joka on katettu.

Valurautainen tunnelman tuova kaasulämmitin

Itse en olisi tähän yhteistyöhön lähtenyt tai oikeastaan voinutkaan lähteä, jos oltaisiin asuttu entisessä asunnossa, koska tämä kyseinen kamiina ei sovellu käytettäväksi kerrostaloissa. Veikkaan, että tämäkin lämmittimen kohdalla se on kaasun takia kielletty, koska useimmissa kerrostaloasunnossa ei saa käyttää/olla esimerkiksi kaasugrilliä parvekkeella/terassilla. Toki on asuntoja joissa on kaasulla toimivat keittolevyt, mutta itse ainakin pelaisin varman päälle ja noudattaisin näitä ohjeita.

Nyt, kun asutaan paritalossa niin kaasulämmitin tuo tunnelmaa ja lämpöä keittiön ja olohuoneen "välissä". Alunperin suunnittelin, että olisin laittanut sen tuohon meidän katetulle terassiosiolle, mutta se ei vielä tänä talvena  tullutkaan käyttöön. Todennäköisesti siirrän tämän ensi syksynä puhdistetulle terassille. Voi juoda sitten aamukahvit tämän lämmössä ja tunnelmoida.

Lämmitin on todella helppo ottaa käyttöön. 11 kilon kaasupullo, letku kiinni ja katsoo että se ei ole puristuksissa ja mutkalla, ja sen jälkeen voikin käynnistää lämmittimen. Ainoa mikä aiheutti hieman hämmennystä oli, että millaista kaasua siellä pullossa pitäisi olla. Mukana tulevassa ohjeessa lukee, että butaania ja sivuilla lukee propaani. Kaiken hämmennyksen, selvittämisen ja pohdinnan jälkeen tulikin ilmi, että kamiinan käy ihan tavallinen nestekaasu jota käytetään mm. kaasugrilleissä. Tätä voisi ohjeistukseen Heat Nordic hieman selventää. Ainakin täällä päässä se itseni lisäksi aiheutti hämmennystä myös K-raudassa.

Lämmitimessä tuli mukana myös happitunnistin, joka varmistaa sen että jos laite niinsanotusti "syö/käyttää" liikaa happea huoneesta/tilasta, niin se sammuttaa itse itsensä. Tuota ei ole kyllä meillä tapahtunut, vaikka lämmitin on ollut tunteja aamusta iltaan päällä ja joulun aikaan ollut ahkerassa käytössä.
Kaasulämmittimen mukana tulee hiilet, jotka antaa oikean kamiinan tuntua, mutta itse tykästyin erikseen myytäviin keraamisiin puihin. Puissa olevat langat luo aidon palavan puun tunnelman.

Kuinka paljon lämmitin sitten antaa lämpöä? Meillä on pidetty nyt sähköpatterit pois päältä ja tuo lämmitin on lämmittänyt sekä keittiön puolen, että myös olohuoneen. Joka päivä toki  ei pidetä tuota kamiinaa päällä, mutta aika useana aamuna se on laitettu päälle ja annettu olla muutamista tunneista aina iltaan asti päällä. Näin talvella tuo valurautainen upeus on omiaan luomaan tunnelmaa. Joulun aikaanhan tämä toi joulufiiliksen, vaikka itsellä oli se useaan otteeseen kateissa lumettomuuden takia.

Jos haluaa kotiin, terassille tai kasvihuoneeseen lämpöä tai tunnelmaa tai vaikka molempia, niin tämä on oiva vaihtoehto. Valkoinen sisustustakka ei ole omaa silmää ja sisustustyyliä miellyttänyt oikeastaan koskaan. Takkaa ei taas ihan joka kulmaan pysty rakentamaan, joten tämmöinen lämmitin tuo edes hiukan sitä oikean takan tai puulla lämmitettävän uunin tunnelmaa. Provence lämmittimiä on saatavilla muutamissa eri väreissä ja ihastuin itse myös kiiltävän mustaan versioon. Itselle kuitenkin valikoitui mattamusta versio. Tästä pääset tutustumaan Heat Nordicin valikoimaan.

Joku varmaan miettii miten tuollaista valurautaista/alumiinivalusta tehtyä lämmitintä saa siirrettyä, koska kyllähän tämä painaa. Muistaakseni painoa tälle kertyy kaasupullon kanssa noin viitisenkymmentä kiloa. Edessä olevat renkaat mahdollistaa, että takkaa voi siirtää vaivattomasti huoneesta toiseen. Toki jos on isompia pudotuksia tai nousuja, niin joutuu ihan raakaa voimaa käyttämään. Siinä kohtaa ei renkaat auta.

Ihastuin muuten tähän kaasugrilliin joka henkii retro tunnelmaa. Miten ihana! Odotan mitä kaikkea muuta heidän valikoimiinsa vielä tuleekaan! Lämmitin tulee olemaan meillä ahkerassa käytössä ja odotan ihan vähän ensi syksyä, ja sitä että saadaan terassi siihen kuntoon, että lämmitin saadaan sinne. Voin luvata, että tunnelmallisia kuvia tulee silloin tänne ja Instagramiin!




Kommentit

  1. Aika hyvin lämmittää, vaikka noin pieneltä näyttää. Meillä on kotona normaali takka, mutta toi voisi sopia hyvin mökillemme. Toisi hieman lämpöä sekä tunnelmaa. Ja nätti tuo luukkukin tuossa. https://www.tapanipuosi.fi/takkaluukut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosmetiikkajoulukalenterit 2022

Joulukalenterit 2022 Siitä on aikaa, kun olen ollut blogin äärellä. Itseasiassa kuukausia on ehtinyt kulua monta. Kevät vaihtui kesäksi ja nyt ollaan syksyssä. Ja syksy tuo mukanaan myös pienen kutinan joulun odotuksesta ja joulukalentereista. Siksi istunkin monen kuukauden jälkeen koneen äärellä ja teen tätä postausta teille. Teekupista nousee höyry ja kynttilät valaisevat sateisena päivänä hämärää päivää. Oiva aika paneutua vuoden 2022 joulukalentereihin.  Tässä postauksessa listaan vuoden 2022 kosmetiikkajoulukalenterit ja ajattelin myös listata tähän myös muitakin kalentereita, jotka eivät liity kosmetiikkaan. Itselle on tulossa jo pari kalenteria, vaikka alkuun mietin mihin kalentereihin tulen päätymään tänä vuonna. On hullua edes ajatella, että on yli vuosi kulunut siitä, kun olen viimeksi tämän postauksen tehnyt. Päivitän listaa sitä mukaa, kun kalentereita ilmestyy myyntiin tai tiedossa on kalenterin julkaisupäivä.  Rituals Tänä vuonna Ritualsin kalentereita on tullut heidän ve

AEG Comfortlift astianpesukone osa 2

Mielipide ja yhteenveto AEG Comfortlift astianpesukoneesta  Olen nyt kuukauden päivät testannut Smartsonin kautta AEG Comfortlift astianpesukonetta. Youtubeen kuvaillut videoita, kirjoittanut arvosteluja (mm. vertaa.fi ja hintaopas.fi) sekä kirjoittanut myös meidän testaajien omaan blogiin heti alussa tunnelmia koneesta. Mutta mitä ajatuksia kone on tuonut itselläni pidemmällä aikavälillä? AEG Comfortlift-alataso  Alakori on edelleen suosikkini astianpesukoneessa. Pidän kovasti toiminnosta, jossa alakorin saa nostettua samalle tasolle lasikorin kanssa eli sille ergonomiselle tasolle, joka itselläni helpottaa valtavasti korin täyttämistä sekä myös tyhjentämistä. Korin myös mahtuu enemmän astioita, jos vertaa esimerkiksi meidän entistä astianpesukonetta. Tilaa varmasti tuo enemmän se, että aterinkori ei ole alhaalla viemässä tilaa, vaan sille on oma tasonsa ylhäällä. Nostaminen ja laskeminen on kätevää ja joku kauhisteli sitä, että miten paljon jää ruokajäämiä tuon korin mek

Kevätmessut 2022

Kevät keikkuen tulevi, mutta Kevätmessut tulee huhtikuussa Messukeskukseen Somevaikuttajapassi saatu messuille  Siitä on vierähtänyt aikaa, kun olen kaivanut tietokoneen kaapista ja kirjoittanut blogia. Joulukuu vaihtuu uudeksi vuodeksi ja talvi kevääksi. Oli jonkilainen kirjoitus jumi päällä ja en saanut mitään järjellistä postatausta aikaiseksi. Jospa tämä aurinkoinen kevätpäivä karistelisi talven rippeet hartioilta ja veisi jumit mukanaan.  Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa messuilemaan! En ole käynyt messuilla sitten 2019 syksyn (jos en nyt ihan väärin muista). Messuilla on aina erityinen iloinen tunnelma ja nähtävää sekä koettavaa riittää useammaksikin päiväksi. Toki riippuu onko mielenkiintoisia näytteileasettajia ja puheenvuoroja tulossa. Kevätmessut 2022 tulevat ensi viikolla 7.4.-10.4.2022 Messukeskukseen ja ainakin minä olen täällä innoissani lähdössä inspiroitumaan messuille. Tuletko sinä?  Mitä nähtävää ja koettavaa messuilla on?  Sisustaminen  Itse haen inspiraatiota p